Μπουρκίνα Φάσο – Γκαμπόν 1-1 (7-6 πεν.): Ο… ΠΑΟΚ έστειλε την Μπουρκίνα Φάσο στους «8» του Κόπα Αφρικα

Μπουρκίνα Φάσο – Γκαμπόν 1-1 (7-6 πεν.): Ο… ΠΑΟΚ έστειλε την Μπουρκίνα Φάσο στους «8» του Κόπα Αφρικα

Η Μπουργκίνα Φάσο έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει θέση στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, με τον Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, που ανήκει στον ΠΑΟΚ Β' να σημειώνει το τελευταίο πέναλτι και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του.

Την πρόκρισή της στη φάση των προημιτελικών του Κόπα Άφρικα πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Μπουρκίνα Φάσο, που επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 7-6 της Γκαμπόν, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν στο 1-1.

Μάλιστα η πρόκριση πέρασε από τα πόδια του Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ Β’, και ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι, δίνοντας έτσι την πρόκριση στη χώρα του.

H Μπουρκίνα Φάσο είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό σε πέναλτι που κέρδισε, όμως ο Μπερτράντ Τραορέ σημάδεψε το δοκάρι. Τελικά οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τραορέ να παίρνει το… αίμα του πίσω στο 28΄κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Γκαμπόν έμεινε με δέκα παίκτες στο 67′ λόγω αποβολής του Ομπίσα, ωστόσο παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα δεν το έβαλε κάτω και βρήκε την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον με τον Εκουέλε Μανγκά.

Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση, με τις ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες της Μπουρκίνα Φάσο εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμη, επικρατώντας με 7-6 και παίρνοντας την πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ