Στον τελικό του Κόπα Αφρικα ο Σισέ (3-1)

Στον τελικό του Κόπα Αφρικα ο Σισέ (3-1)

Η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ νίκησε με 3-1 την Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αφρικα – Μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Πετυχαίνοντας τρία γκολ από το 70’ και μετά, η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ νίκησε με 3-1 την Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καμερούν – Αίγυπτος.

Ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν αντικατέστησε στο 90+2’ τον Μεντί, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (6/2).

Η Σενεγάλη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος από την Μπουρκίνα Φάσο και είχε ευκαιρίες με τους Σις (15’) και Ντιεντιού (26’), αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στο 45+6’ οι Λέοντες της Τερανγκά κέρδισαν πέναλτι, αλλά μετά την εξέταση του VAR ο ρέφερι πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η Σενεγάλη ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή της και στο 70’ ο  Ντιαλό από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Παπέ Αμπού Σισέ. Εξι λεπτά αργότερα οι συμπατριώτες του «ερυθρόλευκου» αμυντικού έκαναν το 2-0 με τον Ντιένγκ.

Η Μπουρκίνα Φάσο αντέδρασε και στο 82’ ο Τουρέ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 87’ όμως οι Σενεγαλέζοι σκόραραν για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, αυτή τη φορά με τον Μανέ και σφράγισαν τη νίκη – πρόκριση.

Στο 90+2’ ο Παπέ Αμπού Σισέ μπήκε ως αλλαγή, παίρνοντας τη θέση του Μεντί και ένα λεπτό αργότερα αντίκρισε κίτρινη κάρτα.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κόφι (36’ Ουεντραογκό), Νταγιό, Γιάγκο, Καμπορέ, Ταπσόμπα, Τουρέ, Μπαντέ (81’ Α.Ταπσόμπα), Γκουϊρά (81’ Ουαταρά), Μπ.Τραορέ, Σανγκαρέ, Μπαγιάλα (60’ Σανόγκο)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Κουλιμπαλί, Σις, Σαρ, Ντιαλό, Κουγιατέ (65’ Π.Γκέιγ), Γκέιγ, Ν.Μεντί (90+3′ Π.Σισέ), Ντιένγκ, Μανέ, Ντιεντιού (65’ Ι.Σαρ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ