«Έχασε» το Κόπα Άφρικα του 2025 η Γουινέα

«Έχασε» το Κόπα Άφρικα του 2025 η Γουινέα

Η Γουινέα έχασε την διοργάνωση του Κόπα Άφρικα του 2025 λόγω του ότι δεν είναι έτοιμη να «φιλοξενήσει» το τουρνουά των 24 ομάδων.

Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι αφαίρεσε από τη Γουινέα το δικαίωμα της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Κόπα Άφρικα για το 2025 και πως η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάληψη του τουρνουά θα ανοίξει εκ νέου σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη συνάντηση που είχαν χθες στην πόλη Κόνακρι ο μεταβατικός Πρόεδρος της Γουινέας, συνταγματάρχης Μαμαντί Ντουμπουγιά, και ο επικεφαλής της CAF, Πατρίς Μοτσεπέ, όπου συζήτησαν την απόσυρση από το τουρνουά, καθώς η χώρα της Δυτικής Αφρικής, η οποία είναι μια από τις φτωχότερες στην ήπειρο, ανακοίνωσε ότι δεν είναι έτοιμη να «φιλοξενήσει» το τουρνουά των 24 ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες παρουσίασαν την 3η φανέλα του Ολυμπιακού – «Τα καλύτερα έρχονται»

Πάντως, όπως δήλωσαν πηγές στο πρακτορείο Reuters, μολονότι η ανακοίνωση έγινε μόλις τώρα, η απόφαση είχε παρθεί τον Ιούνιο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εκτελεστική επιτροπή της CAF θα συνεδριάσει σήμερα στο Αλγέρι και θα αποφασίσει το εκ νέου άνοιγμα της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του 2025.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ