Νιγηρία – Ακτή Ελεφαντοστού 1-2: Το σήκωσαν με ανατροπή οι Ιβοριανοί

Νιγηρία – Ακτή Ελεφαντοστού 1-2: Το σήκωσαν με ανατροπή οι Ιβοριανοί

Ο Εκόνγκ έβαλε δύσκολα στην Ακτή Ελεφαντοστού δίνοντας προβάδισμα στη Νιγηρία, αλλά οι διοργανωτές έφεραν τα πάνω-κάτω στη συνέχεια και με 2-1 κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το τρίτο τρόπαιο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στην ιστορία της κατέκτησε η Ακτή Ελεφαντοστού κατακτώντας την κούπα μέσα στο σπίτι της! Στον 5ο της τελικό στη διοργάνωση, που διεξήχθη στο «Stade Olympique Alassane Ouattara της Αμπιντζάν», η ομάδα του Φαέ επικράτησε με 2-1 της Νιγηρίας και πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς της το βαρύτιμο τρόπαιο, το πρώτο μετά το 2015 και το τρίτο συνολικά μετά από το «παρθενικό» του 1992!

Η ήττα στο ματς των ομίλων από τη Νιγηρία πείσμωσε την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο 38′, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κεσιέ στο 62′ και να πάρει το τρόπαιο με γκολ του Αλέ από ασίστ του Αντιγκρά για το 2-1 στο 81′.

Διαβάστε επίσης: Το «δεν τελειώσαμε» του Ολυμπιακού περνάει αποκλειστικά από την Τούμπα…

Στην 8η της παρουσία σε τελικό η Νιγηρία δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, παρότι ο τελικός ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες. Το γκολ του Εκόνγκ, μάλιστα, έκανε τον αρχηγό των «σούπερ αετών» τον πρώτο ποδοσφαιριστή που σκόραρε εις βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού σε τελικό Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Νιγηριανούς. Η Ακτή πίεσε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε από ισάριθμες ασίστ του Αντινγκρά να φέρει… τούμπα τον τελικό και να πάρει το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της.

Ακτή Ελεφαντοστού: Φοφανά, Οριέ (70’ Σινγκο), Εντικά, Κόναν, Κοσουνού, Γκραντέλ (70’ Ντιακιτέ), Κεσί, Σερί (90+3’ Αμανί), Σ.Φοφανά (88’ Σανγκαρέ), Αλέ (88’ Κράσο), Αντινγκρά.

Νιγηρία: Νουαμπαλί, Εκόνγκ, Ατζαγί, Άινα, Μπάσεϊ, Ζαϊντού (87’ Μοφί), Ονιεκά (87’ Αριμπό), Ιβόμπι (78’ Γιουσούφ), Τσουκβουέζε (56’ Σιμόν), Λούκμαν (78’ Ιεανάτσο), Οσιμέν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ