Κόπα Αμέρικα, ο τελευταίος πειρασμός του Λιονέλ Μέσι

Κόπα Αμέρικα, ο τελευταίος πειρασμός του Λιονέλ Μέσι

Ο Λίο θέλει να οδηγήσει την Αργεντινή σε έναν τίτλο και απόψε αρχίζει μία από τις στερνές ευκαιρίες του.

Απωθημένο. Το, ουσιαστικό. Ορισμός: το ανολοκλήρωτο, αυτό που δεν μπορείς να έχεις. Ή με ποδοσφαιρικούς όρους, η αδυναμία του Λιονέλ Μέσι να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Γιατί ίσως ο πλέον πετυχημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο, αλλά όχι και σε εθνικό. Με την «αλμπισελέστε» ο Λίο έφτασε αρκετές φορές στην πηγή, αλλά δεν… ήπιε νερό. Ο Μέσι πήρε μέρος σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε τελικούς Κόπα Αμέρικα, αλλά σε όλες τις αναμετρήσεις έφυγε ηττημένος από το γήπεδο.

Αυτή είναι η κατάρα που καταδιώκει τον σπουδαίο Αργεντινό. Πως δεν έχει οδηγήσει την πατρίδα του στην κορυφή, έστω και στη Λατινική Αμερική. Ο Μέσι έχει μία ονειρεμένη καριέρα με τη Μπαρτσελόνα, αλλά και μία σκοτεινή κηλίδα με την Αργεντινή.

Η κληρονομιά του Ντιέγκο

Για αυτό και οι συμπατριώτες του, καταλογίζουν στον σταρ των «μπλαουγκράνα» ότι δεν κατάφερε να αντέξει την κληρονομία του Ντιέγκο Μαραντόνα. Διότι ο Ντιεγκίτο στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με τους «γκαούτσος» το 1986, ενώ ο Μέσι απέτυχε με πιο εμφατική στιγμή το 2014 και την ήττα στον τελικό από τη Γερμανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Μέσι σκέφτηκε σοβαρά να αποχωρήσει από την Εθνική Αργεντινής το καλοκαίρι του 2016, όταν η Αργεντινή ηττήθηκε από την Χιλή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Ήταν ο τρίτος συνεχόμενος χαμένος τελικός, με δύο λατινοαμερικάνικες ήττες από τη Χιλή και την ήττα από τη Γερμανία.

Ωστόσο, οι πιέσεις σύσσωμου του αργεντινικού ποδοσφαίρου τον έκαναν να αναθεωρήσει τη στάση του και ο Λίο ξαναφόρεσε το εθνόσημο. Γιατί η δύναμη του απωθημένου ήταν μεγαλύτερη από την απογοήτευση και τις μουρμούρες ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος βλέπει τον ποδοσφαιρικό ηγέτη του στο πρόσωπο του Μέσι να μην τον πηγαίνει στη Γη της Επαγγελίας.

Η κλεψύδρα αδειάζει

Αν ο Μέσι έχει ακόμα την ικανότητα να νικά τους αντιπάλους, δεν πρόκειται να νικήσει τον χρόνο. Αυτός είναι αμείλικτος και δεν χάνει από κανέναν. Και η κλεψύδρα αδειάζει για τον Μέσι, ο οποίος δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα για να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την Αργεντινή.

Μία ευκαιρία αρχίζει απόψε. Κόντρα στον αντίπαλο που τον σταμάτησε σε δύο τελικούς, το 2015 και το 2016. Η Χιλή είναι κακός δαίμονας για τον Μέσι και σήμερα θα έχει την ευκαιρία να τον ξορκίσει και η Αργεντινή να αρχίσει με νίκη το Κόπα Αμέρικα.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Μέσι θα πάρει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Αλλά ο Νοέμβριος του 2022 και η σέντρα του Μουντιάλ απέχει πολύ. Σε σχεδόν 1,5 χρόνο, ο Μέσι δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, εάν θα είναι τραυματίας. Τα «αν» είναι πολλά. Ενώ το Κόπα Αμέρικα αρχίζει απόψε, έχει μικρότερο βαθμό δυσκολίας και αποτελεί ίσως την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Μέσι για να πετύχει κάτι με την «αλμπισελέστε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ