Ο Γουίλιαμ Τεσίγιο παραλίγο να καταλήξει… Εσκομπάρ (vid)

Ο Γουίλιαμ Τεσίγιο παραλίγο να καταλήξει… Εσκομπάρ (vid)

Ο Κολομβιανός αμυντικός που έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό, είναι ο πρωταγωνιστής μιας ιστορίας που θα μπορούσε να έχει μακάβρια κατάληξη. Αλλά ευτυχώς για τον ίδιο, απέφυγε τα χειρότερα.

Ο Γουίλιαμ Τεσίγιο είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στο μεταγραφικό δελτίο του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί του Τριφυλλιού έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν ιδιοίς όμμασι τον Κολομβιανό στόπερ, αφού αγωνίζεται αυτές τις μέρες με την Κολομβία στο Κόπα Αμέρικα της Βραζιλίας. Ο Τεσίγιο είναι βασικός και τα ξημερώματα της Κυριακής θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας κόντρα στην Ουρουγουάη, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Η συμμετοχή στο Κόπα Αμέρικα έχει μεγάλη σημασία για τον Τεσίγιο, αφού ανεβάζει την αξία του παίζοντας στην ενδεκάδα της πατρίδας του. Όμως, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός θα είχε κάθε λόγο να μην πάρει μέρος, αφού στην προηγούμενη έκδοση του θεσμού πρωταγωνίστησε σε μία επικίνδυνη και άσχημη ιστορία.

Στις 29 Ιουνίου του 2019, η Κολομβία και η Χιλή αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Το ματς έληξε 0-0 και οι δύο χώρες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Η Χιλή προκρίθηκε επικρατώντας 5-4 στη διαδικασία, με τον Τεσίγιο να είναι ο μοιραίος Κολομβιανός, αφού αστόχησε στην πιο κρίσιμη εκτέλεση.

Για όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα της Λατινικής Αμερικής, στην Κολομβία ένα λάθος που κοστίζει αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας, ισοδυναμεί ακόμα και με θάνατο… Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος είχε πετύχει καθοριστικό αυτογκόλ στην ήττα της Κολομβίας με 2-1 από τις ΗΠΑ στο Μουντιάλ του 1994.

Αυτόματα, ο Τεσίγιο με το χαμένο πέναλτι μετατράπηκε σε στόχο. Τις επόμενες μέρες, ο ποδοσφαιριστής δέχτηκε αμέτρητες επιστολές με ευθείες απειλές για τη ζωή του. «Θα γίνεις ο νέος Εσκομπάρ» έγραφε το περιεχόμενο σε ουκ ολίγες.

Απολύτως φυσιολογικά, ο Τεσίγιο ανησυχούσε για τη σωματική ακεραιότητα του, καθώς και για τους στενούς συγγενείς. O παίκτης είχε απολογηθεί δημοσίως, ενώ η γυναίκα του και ο πατέρας του έκαναν έκκληση για αποκλιμάκωση. Πάντως, ο Τεσίγιο και η οικογένεια του έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό αστυνομική προστασία.

Ευτυχώς, οι απειλές έμειναν στο χαρτί και δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο Τεσίγιο ξεπέρασε το δυσάρεστο περιστατικό και συνεχίζει να υπηρετεί την Κολομβία. Τα ξημερώματα της Κυριακής, σχεδόν δύο χρόνια μετά το χαμένο πέναλτι, ο 31χρονος αμυντικός θα αρχίσει στην ενδεκάδα ελπίζοντας να αποκτήσει μία τελείως διαφορετική ανάμνηση…

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ