Μέσι: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (vids)

Μέσι: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (vids)

Η Αργεντινή τα κατάφερε και ο Μέσι έφτασε επιτέλους στη... Γη της Επαγγελίας. Ο 34χρονος εκπλήρωσε τον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του και τελείωσε οριστικά κάθε είδους συζήτησης και αμφισβήτησης...

Χρειάστηκε να περάσει πίκρες και πίκρες. Τέσσερις χαμένους τελικούς. Τρεις μέσα σε τρία χρόνια και τους δύο μέσω της… ρώσικης ρουλέτας. Ο πόνος; Μεγάλος. Η θέληση για την επιστροφή; Επίσης μεγάλη.

Και το ποδόσφαιρο επιτέλους του φέρθηκε δίκαια. Ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε. Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με την Αργεντινή και μάλιστα το έκανε μέσα στο σπίτι του εχθρού, στο Μαρακανά. Το γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Pulga και την παρέα του που μετά από 28 ολόκληρα χρόνια έφτασε σε κάποιον τίτλο και έβαλε τέλος στην… ξηρασία.

Μία κούπα που βάζει τέλος και σε κάθε είδους συζήτησης. «Δεν μπορεί με την Αργεντινή»… «Δεν μπορεί εκτός από τη safe zone της Μπαρτσελόνα»… «Δεν μπορεί χωρίς τους Ινιέστα και Τσάβι», κτλ κτλ.

Τελικά ο Μέσι μπόρεσε, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση. Ήταν το τουρνουά του και φάνηκε και από τα νούμερα του και τη… δίψα που είχε. Ο Μέσι τελείωσε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του Copa America, πρώτος στον πίνακα των ασίστ και αναμενόμενα αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης.

Αφού… πόνεσε όσο κανείς άλλος έφτασε στη Γη της… Επαγγελίας και έβαλε τέλος σε κάθε «επιχείρημα» και δικαιολογία. Έπρεπε να περάσει… κλάψει τέσσερις φορές για να φτάσει επιτέλους στον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του…

Πρώτα το 2007, όταν ο τότε 20χρονος Μέσι έβλεπε τη Βραζιλία να επικρατεί στον τελικό με 3-0. Ακολούθησε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, όταν ο Γκονζάλο Ιγκουαίν έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και η Γερμανία επικρατούσε στην παράταση με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε.

Έναν χρόνο αργότερα η Αργεντινή έχανε μέσα από τα χέρια της ακόμη έναν τίτλο. Στο Copa America του 2015, όταν η Χιλή σήκωνε την κούπα, κατακτώντας τον τίτλο μέσω της… ρώσικης ρουλέτας, όπως έκανε και το 2016, όταν έφτασε στο back to back!

Μάλιστα, τότε ο Μέσι είχε ανακοινώσει την απόσυρση του από την εθνική ομάδας, ωστόσο μετά από πιο ψύχραιμες σκέψεις πήρε πίσω την απόφαση αυτήν… Και τελικά αποδείχθηκε σωστή!

Ο Μέσι έκανε το μεγαλύτερο τουρνουά που έχει κάνει ποτέ με τη φανέλα της Αργεντινής και κατέκτησε δίκαια τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με το εθνόσημο. Στα 12 γκολ που σκόραρε η «Αλμπισελέστε» στον θεσμό, ο 34χρονος έβαλε το… χεράκι του σε εννιά τέρματα με 4 γκολ και 5 ασίστ.

Πρώτος στη διοργάνωση και στις δύο κατηγορίες. Ο Μέσι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής σε αυτό το Copa America που σκόραρε με εκτέλεση φάουλ… Και μάλιστα δύο φορές.

Ο Μέσι έφτασε λοιπόν στην κατάκτηση του Copa America, όντας MVP της Αργεντινής και φυσικά ολόκληρου του τουρνουά. Ο pulga έφτασε επιτέλους στη… Γη της Επαγγελίας, εκπλήρωσε τον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του και τελείωσε οριστικά κάθε είδους συζήτησης και αμφισβήτησης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ