Βραζιλία – Παραγουάη 0-0 (5-4 στα πέναλτι)

Βραζιλία – Παραγουάη 0-0 (5-4 στα πέναλτι)

Η Βραζιλία ήταν ανώτερη της Παραγουάης που έπαιζε από το 58’ με παίκτη λιγότερο, αλλά χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America.

Η Βραζιλία έστω και μετά κόπων και βασάνων βρίσκεται στα ημιτελικά του Copa America, επικρατώντας της Παραγουάης στα πέναλτι με 4-3.

Η πεντακαμπεάο μπήκε ως το απόλυτο φαβορί στην Arena do Gremio του Πόρτο Αλέγκρε. Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο πέρασε ήσυχα για τους Παραγουανούς που κράτησαν με σχετική ευκολία το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η αποβολή του Μπαλμπουένα εκτός περιοχής στον Φιρμίνο, επέφερε την κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό των φιλοξενούμενων στο 58’. Από εκεί και πέρα είχαμε… κατηφόρα ε τους Βραζιλιάνους να βομβαρδίζουν την εστία του Φερνάντες.

Λίγο όμως οι ικανότητες του κίπερ της Παραγουάης που σταμάτησε δύο φορές τους επιθετικούς των γηπεδούχων (70’, 89’), λίγο η αστοχία των Άλβες (59’), Ζεσούς (74’) και Φιρμίνο (76’) και το 0-0 παρέμενε. Οι παίκτες του Τίτε μάλιστα είχαν και την τελευταία μεγάλη φάση της κανονικής διάρκειας, αλλά ο Γουίλιαν στο 90+1’ σημάδεψε το δοκάρι.

Τελικά όλα έμελλε να κριθούν στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Άλισον απέκρουσε την εκτέλεση του Γκόμες, αλλά μετά από εύστοχες εκτελέσεις των Γουίλιαν, Αλμιρόν, Μαρκίνιος, Βαλντέζ, Κουτίνιο και Ρόχας, ο Φιρμίνο ισοφάρισε τις άστοχες εκτελέσεις με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας στο δικό του πέναλτι.

Για καλή του τύχη όμως με το σκορ στο 4-4, ο Γκονζάλες αστόχησε και αυτός, για να έρθει ο Χόρζε Ζεσούς με ψυχραιμία να κάνει το 5-4 και να λυτρώσει τους Βραζιλιάνους.

Πλέον η διοργανώτρια βρίσκεται στον ημιτελικό του Copa America και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αργεντινή – Βενεζουέλα.

https://youtu.be/PJsX_Jz7nm8

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ