Βενεζουέλα – Αργεντινή 0-2

Βενεζουέλα – Αργεντινή 0-2

Η Αργεντινή, χάρη στα γκολ των Μαρτίνες (10') και Λο Σέλσο (74΄) επικράτησε της Βενεζουέλας με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Μπορεί στην φάση των ομίλων να προβλημάτισε πολύ με την εικόνα της, πλέον όμως η Αργεντινή δείχνει να φορμαρίζεται την κατάλληλη στιγμή. Η «αλμπισελέστε» επικράτησε με 2-0 της Βενεζουέλας στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Επτά λεπτά αργότερα ο Μέσι εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί της Βενεζουέλας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Αγουέρο έκανε το σουτ, ο Λαουτάρο Μαρτίνες μπήκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 της Αργεντινής.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Βενεζουέλα ανέβασε την απόδοση της, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσε στο γκολ της ισοφάρισης με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Με εξαίρεση ένα δυνατό 10λεπτο της Αργεντινής στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Βενεζουέλα συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 74′, όταν ο Αρμάνι απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Ερνάντεζ.

Την νίκη και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά για την Αργεντινή, «κλείδωσε» ο Λο Σέλσο στο 74′ όταν πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Αγουέρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι παίκτες της Βενεζουέλας συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να βρουν έστω ένα γκολ, αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ με το 0-2 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Έτσι, η Αργεντινή προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, εκεί όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία, που χθες επικράτησε με 5-4 της Παραγουάης στα πέναλτι.

Βενεζουέλα: Φαρίνιες, Μάγκο, Τσανσέγιορ, Ροσάλες, Ερέρα, Ρινκόν, Μορένο, Ματσίς (72′ Μαρίνεζ), Μουρίγιο, Ερνάντεζ, Ροντόν.

Αργεντινή: Αρμάνι, Φόιθ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ακούνια (68′ Λο Σέλσο), Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (64′ Ντι Μαρία), Αγκουέρο (85′ Ντιμπάλα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ