«Άχαστος» ο Μέσι σε ημιτελικά με τη φανέλα της Αργεντινής (vids)

«Άχαστος» ο Μέσι σε ημιτελικά με τη φανέλα της Αργεντινής (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί στους τελικούς να μην έχει καταφέρει να σηκώσει κάποιο τρόπαιο, αλλά τα καταφέρνει περίφημα στα ημιτελικά με την Αργεντινή όπου μετράει 4/4 προκρίσεις σε Copa America και Mundial.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει καταφέρει σχεδόν τα πάντα με την Μπαρτσελόνα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους και ατομικές διακρίσεις, κάνοντας παράλληλα δικά του αμέτρητα ρεκόρ σκοραρίσματος.

Παρόλα αυτά, «σκιά» παραμένει όπως όλοι ξέρουμε η παρουσία του με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε κάτι σημαντικό το οποίο… θάβεται υπό το βάρος της αποτυχίας.

Στα χρόνια του Μέσι η Αργεντινή δεν χάνει με τίποτα όταν καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά κάποιας διοργάνωσης. Συγκεκριμένα το στατιστικό αυτό έχει επιβεβαιωθεί 4 φορές τα τελευταία 12 χρόνια.

Η αρχή έγινε στο μακρινό 2007 όταν η Αργεντινή των Μέσι, Τέβες, Ρικέλμε, Αγιάλα, Καμπιάσο, Ζανέτι και Βερόν, επικράτησε 3-0 στα ημιτελικά του Copa America κόντρα στο Μεξικό, για να χάσει τον τίτλο εν τέλει από τη Βραζιλία με το ίδιο σκορ.

Η συνέχεια έρχεται αρκετά χρόνια μετά. Το 2014 και τo Mundial στα γήπεδα της Βραζιλίας. Εκεί στα ημιτελικά η παρέα του Μέσι, του Λαβέτσι, του Ιγκουαΐν, του Σαμπαλέτα και του Μασεράνο λύγισε την Ολλανδία σε ένα συγκλονιστικό ματς (0-0, 4-2 στα πέναλτι), αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό κόντρα στους παντοδύναμους την εποχή εκείνη Γερμανούς που στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου, επικρατώντας με 1-0 στην παράταση με θύτη τον Γκέτσε.

Από εκεί μια πέρα, δράση έχει αναλάβει ο «κακός δαίμονας» της Αλμπισελέστε. Η Χιλή. Ο Μέσι και η παρέα του απέτυχαν σε δύο διαδοχικά Copa America. To 2015 στα γήπεδα της Χιλής, απέκλεισαν την Παραγουάη με το εντυπωσιακό 6-1 και το 2016 στο Copa America Centenario, πέρασαν το εμπόδιο της διοργανώτριας ομάδας των ΗΠΑ με 4-0. Η κατάληξη όμως ήταν η ίδια. Ήττα από την τρομερή φουρνιά των Χιλιανών, με Βιδάλ, Σάντσες και ΣΙΑ.

Το 2015 με το σκορ 0-0, έχασαν στα πέναλτι με 4-1 και το 2016 πάλι μετά από ένα στείρο σε γκολ ματς, με 4-2 στα πέναλτι.

 

Επόμενη πρόκληση το 5/5 για τους Αργεντινούς. Μεγάλη πρόκληση για τον Μέσι που χρωστάει ένα σούπερ ματς για λογαριασμό των συμπατριωτών του. Θα βρει το κίνητρο στο σούπερ ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής κόντρα στη Βραζιλία. Από την άλλη οι Καριόκας ψάχνουν εναγωνίως μια επιτυχία μπροστά στο κοινό τους για να ξεπλύνουν την ντροπή του 7-1 από τη Γερμανία στο Mundial του 2014. Όλα δείχνουν πως θα έχουμε μια ματσάρα με τις δύο ομάδες να διψούν για αποδείξεις.

Θα επικρατήσει και πάλι ο «Νόμος του Μέσι» στα ημιτελικά ή άλλη μια προσπάθεια για θα στεφθεί υπό παταγώδη αποτυχία; Η απάντηση στις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ