Ο Μέσι εναντίον 210 εκατομμυρίων Βραζιλιάνων

Ο Μέσι εναντίον 210 εκατομμυρίων Βραζιλιάνων

Η Βραζιλία φιλοξενεί την Αργεντινή στον ημιτελικό του... δικού της Κόπα Αμέρικα σε μια μάχη που μπορεί να προσφέρει λίγη λάμψη, που έχει έως τώρα λείψει από τη διοργάνωση και όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Λιονέλ Μέσι!

Το απόλυτο ντέρμπι σε επίπεδο εθνικών ομάδων,  Βραζιλία εναντίον Αργεντινής.

Οι δύο αιώνιες αντίπαλοι της Λατινικής Αμερικής διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 3:30 ώρα Ελλάδας και σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στρέφει την προσοχή του στην κρίσιμη αναμέτρηση.

Κάθε ομάδα, εκπροσωπεί ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, ενώ ο Λιονέλ Μέσι θα είναι αναμφίβολα o παίκτης – κλειδί.

Ο Αργεντινός δεν κάνει καλό τουρνουά, ναι. Και δεν έχει σκοράρει ακόμα, παρά μόνο από το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο η Αλμπισελέστε περιμένει από εκείνον να βγει μπροστά, κόντρα στον μεγαλύτερό της αντίπαλο. Μέσα στο Μαρακανά.

Το Κλάσικο της Λατινικής Αμερικής έχει κάποια στοιχεία/ ρεκόρ που το «συνοδεύουν» και μια μεγάλη «κατάρα» που καλείται να ξορκίσει ο Λίο.

Η Αλμπισελέστε δεν έχει επίσημη νίκη επί της Σελεσάο από το 2004, δηλαδή εδώ και 15 χρόνια. Έχουν μεσολαβήσει έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις και η Αργεντινή έχει χάσει τις τέσσερις εξ’ αυτών.

Το… ρεκόρ της σε βραζιλιάνικο έδαφος είναι ακόμη χειρότερο καθώς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Βραζιλία στη… Βραζιλία ποτέ από το 1964, όταν και επικράτησε με το εμφατικό  3-0.

Όσο για τον Μέσι; Δεν έχει σκοράρει κόντρα στη Βραζιλία εδώ και επτά χρόνια. Δεν το έχει κάνει ποτέ, έως τώρα σε επίσημο ματς. (Έχει τέσσερα τέρματα κόντρα στη Σελεσάο σε φιλικά παιχνίδια)

Αλλά απόψε, τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/07)  έχει μια μεγάλη ευκαιρία να το κάνει, στα ημιτελικά του Copa America, μπροστά σε… 210 εκατομμύρια κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ