Ζεσουάλδο : «Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο στον κόσμο – Δεν ξέρω αν θα πετύχει ο Φερέιρα»

Ζεσουάλδο : «Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο στον κόσμο – Δεν ξέρω αν θα πετύχει ο Φερέιρα»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε για τη μετακίνηση του Αμπέλ Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ και στην Παλμέιρας και τις δυσκολίες που θα έχει ο Πορτογάλος τεχνικός στη Βραζιλία.

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ με προορισμό την Παλμέιρας και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό τη διετία 2010-2012, μίλησε για αυτό το γεγονός.

Ο πρώην προπονητής του «τριφυλλιού» εξήγησε για ποιους λόγους το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι το δυσκολότερο στον πλανήτη και ότι ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα έχει χρόνο για να αποδείξει την αξία του.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Ο Πορτογάλος προπονητής βελτιώθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είναι πλέον θέμα να μάθει το 4-3-3 ή το 4-4-2. Γιατί όμως οι Ευρωπαίοι τεχνικοί δεν είναι επιτυχημένοι στη Βραζιλία, με εξαίρεση τον Ζόρζε Ζέσους; Οι Αργεντίνοι είναι διαφορετικοί, επειδή είναι Νοτιοαμερικάνοι. Μοιάζουν περισσότερο. Πρέπει να γνωρίζεις το περιβάλλον. Για παράδειγμα στη Σάντος, πρέπει να γνωρίζεις τη δυνατότητα να αναδείξεις παίκτες, όπως έκανα στην Πόρτο, που αγοράζαμε φθηνά και πουλούσαμε ακριβά».

Για την Παλμέιρας και τον Αμπέλ Φερέιρα: «Η Παλμέιρας μπορεί να έχει 18 παιχνίδια μέσα σε δύο μήνες. Γίνεται κουβέντα για το αριθμό αγώνων στην Αγγλία, αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο στη Βραζιλία. Είναι απαραίτητο για έναν προπονητή μιας ομάδας ή Παλμέιρας. Το ερώτημα όμως είναι, πότε θα υπάρξει χρόνος κι εγώ δε μπορώ να απαντήσω για το αν θα είναι επιτυχημένος ή όχι. Ο Πάουλο Μπέντο έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά απέτυχε στη Βραζιλία».

Για τη νοοτροπία των Βραζιλιάνων: «Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, είναι το δυσκολότερο στον κόσμο για να δουλέψεις. Δεν το λέω τώρα, το λέω από τότε που ήρθα, επειδή δεν υπάρχει χρόνος να αποτύχεις. Στη δεύτερη αποτυχία, έχουν αποφασίσει ήδη. Στη Βραζιλία θέλουν να κάνεις τα πάντα μέσα σε τέσσερις μήνες ή και λιγότερο, μετά την πανδημία. Ακόμα και ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, έχει συνηθίσει να αλλάζει συνέχεια προπονητές… Φαίνεται φυσιολογικό στις μέρες μας. Είναι σα να ζεις σε έναν άσχημο κόσμο και να πιστεύεις ότι όλα, είναι καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ