Ο Μαραντόνα «έφυγε» την ίδια μέρα με τον «πατέρα» του, Φιντέλ Κάστρο

Ο Μαραντόνα «έφυγε» την ίδια μέρα με τον «πατέρα» του, Φιντέλ Κάστρο

Ο Ντιέγκο ήταν έτοιμος να μεταβεί στην Αβάνα για να συνεχίσει την ανάρρωση του... Αντί για αυτό, πήγε να συναντήσει τον φίλο του, τον Φιντέλ...

Η μία τραγική σύμπτωση με το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι ότι συνέπεσε την ίδια μέρα με του Τζωρτζ Μπεστ. Δύο άστατοι και τεράστιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μάγεψαν τα πλήθη και πάλεψαν με τους προσωπικούς δαίμονες τους.

Η δεύτερη τραγική σύμπτωση είναι ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» από τη ζωή την ίδια μέρα με έναν στενό φίλο του, έναν άνθρωπο που θαύμαζε, μία προσωπικότητα που σημάδεψε την ιστορία του 20ου αιώνα: τον Φιντέλ Κάστρο.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου του 2016 στην Αβάνα, τέσσερα χρόνια πριν τον Ντιέγκο. Ο Μαραντόνα εξέφραζε ανοιχτά τον θαυμασμό του για τον επικεφαλής της κουβανικής επανάστασης και επισκεπτόταν συχνά τη χώρα.

Στην κλινική «La Pedrera» της Αβάνας νοσηλεύτηκε ο Μαραντόνα για αποτοξίνωση από τα ναρκωτικά, όταν κινδύνευσε η ζωή του. Εκεί αποτοξινώθηκε και κατάφερε να σταθεί ξανά, παίρνοντας μία δεύτερη ευκαιρία.

Τις τελευταίες ημέρες, στη γειτονιά Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες, όπου είχε εγκατασταθεί ο Μαραντόνα με την οικογένεια του, για την ανάρρωση του Ντιεγκίτο από την επέμβαση στο κεφάλι, είχε τεθεί υπό συζήτηση η ιδέα του ταξιδιού στην Κούβα. Το περιβάλλον θα ήταν το κατάλληλο για να συνεχίσει τη θεραπεία του ο Μαραντόνα.

Όμως, οι εξελίξεις τον πρόλαβαν… Η καρδιά του Ντιέγκο δεν άντεξε και σταμάτησε να χτυπά την ίδια μέρα με τον φίλο του, με τον πατέρα του, όπως είχε αποκαλέσει ο Μαραντόνα τον Φιντέλ Κάστρο…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ