Μουντιάλ 2022 : Το προφίλ της Σουηδίας

Μουντιάλ 2022 : Το προφίλ της Σουηδίας

Η πατρίδα του Μάρκους Μπεργκ έχει ως στόχο την παρουσία της στα γήπεδα του Κατάρ το 2022.

Είναι αλήθεια πως στο πρόσφατο Nations League η εικόνα της ήταν απογοητευτική. Τέταρτη θέση στον όμιλο και υποβιβασμός στη League 2. Ωστόσο περικλείει με εμπιστοσύνη τον προπονητή της, Γιάνε Άντερσον, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα την οδηγήσει στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Με βασικό σέντερ φορ τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά και τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι της Γιουβέντους να είναι το μέλλον στην επίθεσή της, στη Σουηδία μπορούν να αισθάνονται πως έχουν ένα πλήρες ρόστερ. Με μια υποσημείωση που φέρνει… τρόμο στους αντιπάλους της: το ενδεχόμενο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να επιστρέψει και να βάλει ξανά τη φανέλα της Εθνικής. Ο πρώτος σκόρερ της Σουηδίας, που έχει φτάσει τα 39 και παίζει σαν… 19, κάνει σοβαρές σκέψεις επιστροφής μετά από τέσσερα χρόνια.

Κι όπως είναι αναμενόμενο; Όλοι κρέμονται από τα χείλη του, με τον κόσμο να ζητάει να τον δει και πάλι με την Εθνική ομάδα. Μάλιστα, είχε συνάντηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σουηδίας, Γιάν Άντερσον, ο οποίος του έδειξε την θέληση του να τον ξαναδεί ανάμεσα στις κλήσεις για τα επόμενα ματς.

Αυτό φαίνεται και μέσα από τα λόγια του, καθώς είπε: «Από την στιγμή που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει στην εθνική ομάδα, θεώρησα ότι ήταν φυσικό και σημαντικό να τον συναντήσω και να μιλήσουμε γι΄ αυτό, το συντομότερο δυνατό. Η συνάντησή μας ήταν εποικοδομητική και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο». Να θυμίσουμε πως ο 39χρονος φορ, μετράει συνολικά 116 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει βρει 62 φορές δίχτυα.

Η συνάντηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή έγινε μόλις πριν από δέκα μέρες. Και όλα είναι ανοιχτά, με τη θετική έκβαση να έχει περισσότερες πιθανότητες. Από ‘κει και πέρα, η Σουηδία έχει ένα ρόστερ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ορισμένες από τις μεγάλες δυνάμεις. Λίντρλοφ, Μπένγκσυτον, Φόρσμπεργκ, Έκνταλ, Λούστιγκ είναι μερικά από τα βαριά ονόματα της ομάδας. Μαζί φυσικά με τον Μάρκους Μπεργκ, που και αυτός δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση έως τώρα στη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ