Ο «όρος Ραφίνια» αναστατώνει τη Βραζιλία και τη Φλαμένγκο!

Ο «όρος Ραφίνια» αναστατώνει τη Βραζιλία και τη Φλαμένγκο!

Ο ειδικός όρος... ελευθερίας που είχε ο Ραφίνια στο συμβόλαιο με τη Φλαμένγκο, δημιούργησε δεδικασμένο και προκάλεσε τσουνάμι αιτημάτων!

Το καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε την απόκτηση του Ραφίνια. Ηταν ο πρώτος και ξεκάθαρος στόχος για το δεξιό άκρο της άμυνας των Πειραιωτών από τη στιγμή που δεν έμεινε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Αλλά η μεταγραφή δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί εάν στη συμφωνία του Βραζιλιάνου μπακ με τη Φλαμένγκο δεν υπήρχε ένας ειδικός όρος. Του οποίου η χρήση κατέστησε εφικτή τη μετακίνηση του στους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, όταν ο Ραφίνια πήγε στη «Φλα» το καλοκαίρι του 2019, απαίτησε από τη βραζιλιάνικη ομάδα να εντάξει στη συμφωνία έναν ειδικό όρο, βάσει του οποίου ο έμπειρος αμυντικός θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος, χωρίς η ομάδα του να διεκδικήσει αποζημίωση, εάν έφτανε πρόταση από την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έπεισε τον Ραφίνια, ο ίδιος ενεργοποίησε τη σχετική οψιόν ελευθερίας, αφού ενημέρωσε τη διοίκηση της ομάδας του, και έτσι το deal ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Καθώς ο σύλλογος είχε δεμένα τα χέρια του.

Η υπόθεση του Ραφίνια πήρε διαστάσεις στη Βραζιλία. Καθώς έδειξε έναν πολύ ιδιαίτερο δρόμο σε παίκτες που δεν ήθελαν να δεσμευτούν άνευ όρων. Ετσι, λίγους μήνες μετά τον Ραφίνια, η Φλαμένγκο αναγκάστηκε να υπογράψει κι άλλο συμβόλαιο, με τον «όρο Ραφίνια». Αυτή τη φορά για τον Ντιέγκο Αλβες. Τον βασικό της γκολκίπερ. Ο οποίος είπε «ναι» στην πρόταση για μονοετή επέκταση του συμβολαίου του. Αλλά μόνο αφότου η «Φλα» αποδέχθηκε να μπει ο «όρος Ραφίνια» στα χαρτιά. Ώστε εάν λάβει κάποια πρόταση από την Ευρώπη, να μπορεί να φύγει χωρίς αποζημίωση για την ομάδα, αλλά και χωρίς να μπορεί να τον μπλοκάρει ο σύλλογος.

Η συμφωνία υπεγράφη τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τον αντιπρόεδρο της Φλαμένγκο, Μάρκος Μπραζ, να πείθει με αυτόν τον τρόπο τον έμπειρο πορτιέρε να μείνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας… Αλλά να δημιουργεί ένα «κακό προηγούμενο», όπως ήδη χαρακτηρίζεται από τους Βραζιλιάνους.

Καθώς υπάρχει ανησυχία το «κόλπο» με τον ειδικό όρο να πάρει διαστάσεις. Και πολλοί ποδοσφαιριστές να αλλάξουν πρακτική, ζητώντας να μπει στα δικά τους συμβόλαια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ