Πάπας για Μαραντόνα : «Ποιητής στο γήπεδο, εύθραυστος έξω από αυτό»

Πάπας για Μαραντόνα : «Ποιητής στο γήπεδο, εύθραυστος έξω από αυτό»

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τον Θεό του ποδοσφαίρου, που απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε άριστη σχέση, με τον Θεό του ποδοσφαίρου να του χαρίζει και μια φανέλα σε μια συνάντησή τους.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ο Πάπας αποθέωσε τον ποδοσφαιριστή Μαραντόνα, αλλά εξέφρασε την στεναχώρια του για τον άνθρωπο Ντιέγκο.

«Στο γήπεδο ήταν ένας ποιητής, ένας μεγάλος πρωταθλητής που χάρισε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους, στην Αργεντινή και στη Νάπολι. Ήταν, όμως, και ένας πολύ εύθραυστος άνθρωπος» υποστήριξε ο Ποντίφικας, ο οποίος εξιστόρησε και μια προσωπική εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

«Βρισκόμουν στην Φρανκφούρτη, σε μια δύσκολη εποχή για εμένα, μελετούσα την γλώσσα και μάζευα υλικό για την διδακτορική διατριβή μου. Δεν μπόρεσα να δω τον τελικό του Μουντιάλ και έμαθα την επόμενη μέρα τη νίκη της Αργεντινής επί της Γερμανίας, όταν μια κοπέλα από την Ιαπωνία έγραψε στον πίνακα «Ζήτω η Αργεντινή», στη διάρκεια του μαθήματος γερμανικών» θυμήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας πως «για εμένα ήταν η νίκη της μοναξιάς, γιατί δεν είχα κανέναν με τον οποίο να μοιραστώ την χαρά εκείνης της αθλητικής νίκης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ