Ο Ιταλός γιος του Μαραντόνα παίρνει την υπηκοότητα της Αργεντινής

Ο Ιταλός γιος του Μαραντόνα παίρνει την υπηκοότητα της Αργεντινής

Ο Ντιέγκο Τζούνιορ εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει την εθνικότητα του πατέρα του, εκμεταλλευόμενος τον νόμο της Αργεντινής που προβλέπει ότι τα παιδιά Αργεντινών που γεννιούνται στο εξωτερικό, μπορούν να επιλέξουν υπηκοότητα.

Ο Ντιέγκο Τζούνιορ, ο Ιταλός γιος του ποδοσφαιρικού ειδώλου της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου, θα λάβει την αργεντίνικη υπηκοότητα στις 25 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής τη Δευτέρα (22/03).

Ο 34χρονος αθλητικός συντάκτης, προπονητής ποδοσφαίρου και πατέρας δύο παιδιών, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Σινάγκρα, εξέφρασε επίσημα την επιθυμία του να αποκτήσει την εθνικότητα του σπουδαίου πατέρα του, εκμεταλλευόμενος το νόμο της Αργεντινής που προβλέπει ότι τα παιδιά Αργεντινών που γεννιούνται στο εξωτερικό, μπορούν να επιλέξουν υπηκοότητα.

«Ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι είμαι 50% Ναπολιτάνος και 50% Αργεντινός. Είχα πάντα την επιθυμία να επισημοποιήσω την αργεντίνικη καταγωγή μου. Για μένα αυτό αποτελεί πηγή τεράστιας υπερηφάνειας και συναισθημάτων και το ξέρω ότι από τον παράδεισο, ο πατέρας μου θα είναι επίσης πολύ περήφανος», δήλωσε ο Ντιέγκο Τζούνιορ, στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής.

Γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1986, ο Ντιέγκο Τζούνιορ είναι ο μεγαλύτερος από τα πέντε παιδιά που αναγνώρισε ο αείμνηστος Μαραντόνα, μαζί με την 33χρονη Ντάλμα, την 32χρονη Τζιανίνα, την 24χρονη Τζάνα και τον 7χρονο Ντιέγκο Φερνάντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ