Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ραγδαία αύξηση των οπαδών Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ μετά τις ήττες από Ολυμπιακό, Αστέρα, σύμφωνα με έγκυρη δημοσκόπηση.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το τελικό πόρισμα για Μαραντόνα: «Ανεπαρκής ιατρική φροντίδα, ήταν παρατημένος επί 12 ώρες»

Η ιατρική και νομική έκθεση για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα δείχνει ότι αν είχε καλύτερη ιατρική φροντίδα, θα είχε και περισσοτερες πιθανότητες να ζήσει, με τις 70 σελίδες των εμπειρογνωμόνων να σοκάρουν.

Το τελικό πόρισμα για Μαραντόνα: «Ανεπαρκής ιατρική φροντίδα, ήταν παρατημένος επί 12 ώρες» | to10.gr

Η οριστική έκθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα έδειξε ότι μπορεί ο Αργεντίνος θρύλος να μην είχε σωθεί μετά από τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπιζε και ειδικά την επέμβαση που έκανε στο κεφάλι, αλλά δεδομένα θα είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες να ζήσει αν είχε λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα κατά τη νοσηλεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η έκθεση 70 σελίδων, για την οποία εργάστηκε πολυμελής ιατρική επιτροπή, καταλήγει σε 13 συμπεράσματα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του Μαραντόνα και σε όλα ασκείται κριτική για τη δουλειά των προσωπικών γιατρών του στο διάστημα που διέμεινε στο σπίτι του, μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο που είχε υποβληθεί επιτυχημένα, ενώ οι λέξεις που αναφέρονται στο τελικό πόρισμα είναι χαρακτηριστικά: «Ελλιπής, ανεπαρκής και ακατάλληλη φροντίδα», συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη για τον θάνατο του Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

«Παρ’ όλο που θα ήταν ψευδές να δηλώσουμε ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν θα είχε πεθάνει αν είχε λάβει επαρκή φροντίδα κατά τη νοσηλεία του, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που καταγράφηκε τις μέρες πριν τον θάνατό του, αν είχε διακομιστεί σε ένα ιατρικό κέντρο πολλαπλών σκοπών με τις κατάλληλες ιατρικές πρακτικές, συμφωνούμε ότι θα είχε καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Παράλληλα, η έκθεση τονίζει ότι ο Μαραντόνα «ΔΕΝ εξάσκησε στον μέγιστο βαθμό τις νοητικές του ικανότητες» μετά την επέμβαση και συνεπώς «δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του». Μάλιστα, μεταξύ των συμπερασμάτων που παρατίθενται γίνεται λόγος και για «εντελώς ανεπαρκή και ακατάλληλο χώρο διαμονής» για την κατοικία του στο Τίγκρες, καθώς και ότι ο Μαραντόνα δεν θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει βάσει της κατάστασης στην οποία βρισκόταν την ανάγκη να βρεθεί σε κανονικό νοσοκομείο.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από