«Καρφιά» από τον Ζαρντίμ για την FIFA!

«Καρφιά» από τον Ζαρντίμ για την FIFA!

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και νυν της Αλ Χιλάλ, Λεονάρντο Ζαρντίμ, τα έβαλε με την FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο προπονητής της Αλ Χιλάλ, Λεονάρντο Ζαρντίμ, επέκρινε το σύστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, παραμονή της ημιτελικής σύγκρουσης της ομάδας του με την Τσέλσι, λέγοντας ότι ευνοεί τους «γίγαντες» της Ευρώπης.

Ο σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας κέρδισε την Αλ Τζαζίρα με 6-1 για να φτάσει στην ημιτελική συνάντηση με τους νικητές του Champions League, ενώ η Τσέλσι εξαιρέθηκε σε αυτό το στάδιο, όπως συμβαίνει με όλους τους εκπροσώπους από την Ευρώπη.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στη FIFA γιατί θεωρώ άδικο κάποιες ομάδες πρέπει να παίζουν τέσσερις αγώνες σε οκτώ ημέρες και άλλες ομάδες, οι καλύτερες, πρέπει να παίξουν δύο αγώνες με τις ομάδες τους ξεκούραστες», είπε ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

«Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός με το πρόγραμμα των αγώνων για να ανακάμψουν, ώστε η Ασία και η Νότια Αμερική να έχουν φιλοδοξίες να κερδίσουν αυτό το κύπελλο», πρόσθεσε ο Ζαρντίμ.

Οι ομάδες της Νότιας Αμερικής, όπως αυτές από την Ευρώπη, έχουν επίσης δικαίωμα απευθείας παρουσίας στους ημιτελικούς, με συνέπεια μόνο ο λίγοι σύλλογοι εκτός Ευρώπης και Νότιας Αμερικής έχουν φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Μαζέμπε από το Κονγκό, έχασε από την Ίντερ το 2010, η Ράγια Καζαμπλάνκα από το Μαρόκο έχασε από την Μπάγερν το 2013, οι Ιάπωνες της Κασίμα Άντλερς, έφτασαν στον τελικό του 2016 εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και η Ελ-Αίν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν δεύτερη πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018.

Σε κάθε τελικό μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει μια ομάδα από την Ευρώπη ή τη Νότια Αμερική με την πλειοψηφία το τρόπαιο, να διεκδικείται μεταξύ ομάδων από αυτές τις ηπείρους.

Η Τσέλσι είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει την Αλ Χιλάλ, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα ήταν μεγάλη έκπληξη εάν η νικήτρια του Copa Libertdores, Παλμέιρας από τη Βραζιλία δεν κερδίσει απόψε την Αλ Αχλί της Αιγύπτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ