H δεύτερη «άνοιξη» του Τικίνιο Σοάρες (vids)

H δεύτερη «άνοιξη» του Τικίνιο Σοάρες (vids)

Ο Τικίνιο Σοάρες μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό βρήκε τη δεύτερη... νιότη του στη Βραζιλία και την Μποταφόγκο, κλείνοντας εξαιρετικά το 2022.

Ο Τικίνιο Σοάρες αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό με προορισμό τη Βραζιλία και την Μποταφόγκο, με τους Πειραιώτες να βάζουν στα ταμεία τους περίπου 1 εκατ. ευρώ. Ο 31χρονος επιθετικός πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα» στους «ασπρόμαυρους» και φαίνεται πως βρήκε τη δεύτερη «άνοιξη» στην καριέρα του, κλείνοντας το 2022 με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Βραζιλιάνος φορ έμεινε για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ενώ είχε συνολικά 51 συμμετοχές και σκόραρε 14 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Στην Μποταφόγκο λοιπόν ο Τικίνιο σε αυτό το τετράμηνο από την ημέρα που αποχώρησε από το λιμάνι έπαιξε σε 14 παιχνίδια και είχε 6 γκολ και 2 ασίστ, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

Η Μποταφόγκο μπορεί να τερμάτισε στην 11η θέση στη Serie A Βραζιλίας, όμως ο Τικίνιο έκανε… θραύση και έκλεισε το 2022 με πολύ καλούς αριθμούς. Συγκεκριμένα, σε ένα ημερολογιακό έτος με τις φανέλες του Ολυμπιακού, αλλά και της βραζιλιάνικης ομάδας, ο 31χρονος έχει καταγράψει 61 συμμετοχές με 21 γκολ και 2 ασίστ.

Παράλληλα, έχει πάνω από 3000 λεπτά συμμετοχής, παρά τα 31 του χρόνια (3.644 για την ακρίβεια), δείγμα και της εξαιρετικής φυσικής κατάστασης που έχει, ενώ μετράει και 56% επιτυχία σε ντρίμπλες, αλλά και 17 αναχαιτίσεις της μπάλας. Ο τρόπος παιχνιδιού του έχει «κουμπώσει» ιδανικά με αυτόν της Μποταφόγκο, η βραζιλιάνικη ομάδα πήρε σημαντικές νίκες με εκείνον παίκτη κλειδί και η επόμενη χρονιά μοιάζει να είναι ακόμη καλύτερη για εκείνον στη χώρα του καφέ.

Για να καταλάβει κανείς την επίδραση που είχε στο παιχνίδι της Μποταφόγκο ο Τικίνιο αρκεί να δει ότι στα 14 ματς που αγωνίστηκε η ομάδα του είχε 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, την ώρα που όλη την υπόλοιπη χρονιά είχε μόλις 7 νίκες.

Τα στατιστικά του Τικίνιο στην Μποταφόγκο

Το απίθανο γκολ κόντρα στην Παλμέιρας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ