O Πέδρο Μαρτίνς και η αποκάλυψη για το «σχέδιο ΝΒΑ του Κατάρ»

O Πέδρο Μαρτίνς και η αποκάλυψη για το «σχέδιο ΝΒΑ του Κατάρ»

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε τον πρώτο κύκλο του με την Αλ Γκαράφα. Θα επιστρέψει όμως. Και μέχρι τότε…

Πέρσι τέτοιες ημέρες ήταν η αδιαπραγμάτευτη «σταθερά» του Ολυμπιακού στο σχέδιο για την επόμενη σεζόν. Ένα χρόνο μετά;

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στην πατρίδα του, αφήνοντας μόλις πίσω του τον πρώτο κύκλο θητείας στην Αλ Γκαράφα του Κατάρ. Δεν εξελίχθηκε η χρονιά όπως θα ήθελε –έμεινε 19 βαθμούς μακριά από την κορυφή η ομάδα του, καταλήγοντας στην έκτη θέση της κατάταξης-.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός, τεχνικοί διευθυντές, «Μοντέστο» και οι πιο επιτυχημένες χρονιές…

Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι δεν θα επιστρέψει. Διετές «κλειστό» το συμβόλαιο που υπέγραψε στις αρχές του Νοέμβρη. Άρα το Κατάρ παραμένει η βάση του. Και η Αλ Γκαράφα η ομάδα του: Εκείνη που είναι μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το 2010.

Μίλησε σήμερα ο Πορτογάλος προπονητής για την εμπειρία του σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό «νέο κόσμο». Ήταν προσκεκλημένος σε ένα σεμινάριο προπονητών της πατρίδας του, στο οποίο συμμετέχει σε ετήσια βάση. Εκεί λοιπόν ανάμεσα σε άλλα εξήγησε πως το Κατάρ, έπειτα από την διοργάνωση του Μουντιάλ, ετοιμάζει νέα… ποδοσφαιρική αντεπίθεση. Πως έχει την επιθυμία να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, ποντάροντας φυσικά στις μεγάλες οικονομικές του δυνατότητες.

«Θέλει το ΝΒΑ του ποδόσφαιρου» ήταν η ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς. Βεβαίως το Κατάρ είναι μια «χούφτα» άνθρωποι. Μπορεί να έχει τις υποδομές, σίγουρα όμως δεν διαθέτει την ποσότητα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Η συνοριακή σχέση όμως με την Σαουδική Αραβία (που μετά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει στο πρωτάθλημα της και τον Λιονέλ Μέσι) ίσως να είναι το «κλειδί». Η διεξαγωγή ενός διευρυμένου πρωταθλήματος που προφανώς θα άλλαζε τους όρους. Λέτε ο Πέδρο να είναι εκεί και να προλάβει τέτοια… μεγαλεία;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ