Τα πετρο… δολάρια, οι αστέρες και τα… ένσημα! (pics)

Τα πετρο… δολάρια, οι αστέρες και τα… ένσημα! (pics)

Ο Καρίμ Μπενζεμά συνέχισε αυτό που ξεκίνησε ο Ρονάλντο, με τον Μέσι να προτιμάει τελικά τα δολάρια. Πάντως όλοι τους έχουν κοινά… Υπάρχουν όμως και κάποιοι ελάχιστοι, ρομαντικοί.

Πάει κι αυτός. Ο Καρίμ Μπενζεμά τελικώς προτίμησε τον πακτωλό χρημάτων που του προσέφεραν οι Σαουδάραβες υπογράφοντας λίγες μέρες νωρίτερα, ένα μυθικό συμβόλαιο με την Αλ Ιτιχάντ για τρία χρόνια που θα του αποφέρει ένα τεράστιο -αδιανόητο θα λέγαμε- χρηματικό όφελος. Αυτό των 200 εκατομμύριων ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Ο τελικός της οικονομικής ανισότητας αλλάζει την ιστορία

Ο γεννηθείς στις 19 Δεκέμβριου του 1987 Καρίμ δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με μία από τις καλύτερες και πιο ιστορικές ομάδες στον κόσμο, την Ρεάλ Μαδρίτης και προτίμησε τελικώς να βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό στις τσέπες του παίζοντας πλέον πιο χαλαρά… Αν και δεν το χρειάζονταν.

Βλέπετε στη Ρεάλ φέτος σκόραρε σε 43 εμφανίσεις 31 τέρματα δείχνοντας πως αν και βαδίζει στα 36 του είναι ακόμα σε κορυφαίο επίπεδο.

Την αρχή -σε αυτό το επίπεδο πάντα- είχε κάνει ο Ρονάλντο

Πριν τον Μπενζεμά λοιπόν, ένας άλλος πρώην Μαδριλένος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε την Ευρώπη για να υπογράψει επίσης στην Σαουδική Αραβία προτιμώντας τα πετροδόλαρα.

Ο 38χρονος Ρονάλντο συγκεκριμένα τον Γενάρη αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Αλ Νασρ, υπογράφοντας συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές τα 200 εκατομμύρια ευρώ που οι Άραβες τα δίνουν σαν… στραγάλια μάλλον.

Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτοί. Ποδοσφαιριστές σαν τον Έβερ Μπανέγα και τον Νταβίντ Οσπίνα έχουν προηγηθεί, ενώ υπάρχουν και έπονται κι άλλοι.

Ο Σέρχιο Ράμος για παράδειγμα βαδίζει στα 37 του, δε θα μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν με ομάδες της Αραβίας να τον γλυκοκοιτάζουν.

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς επίσης, που κοντεύει τα 35 του τερμάτισε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα για να αναζητήσει την τύχη του αλλού, αλλά εκτός απρόοπτου όχι στην Ευρώπη μα στην Αραβία ή την Αμερική… Εκεί που θα πάει και ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερσταρ όσο κι αν αγαπάει την Μπαρτσελόνα δύσκολα θα έπαιζε εκεί αφού οι «μπλαουγκράνα» ζορίζονται οικονομικά και μάλλον δε θα μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις του.

Αφού απέρριψε -αν και ήταν ικανή να του δώσει όλο το χρυσάφι του κόσμου για τον πείσει- την Αλ Χιλάλ, θα φύγει για να ζήσει το… όνειρο της Αμερικής στα 36 του με την Ίντερ Μαϊάμι να είναι η τελική και οριστική του επιλογή, με το αζημίωτο φυσικά…

Τι κοινό έχουν όλες οι παραπάνω περιπτώσεις που αναφέρουμε;

Βαδίζουν όλοι στο τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας κι αυτό το αναγνωρίζουν όσο κι αν αγαπούν τους κορυφαίους συλλόγους στους οποίους έχουν παίξει για χρόνια.

Όσο κι αν αγαπούν τον ανταγωνισμό που προσφέρει η Ευρώπη εντούτοις ξέρουν ότι γερνάνε και θέλουν να κολλήσουν τα τελευταία τους ένσημα βγάζοντας ένα… υπέρογκο συμβόλαιο (ακόμα) γιατί καλώς ή κακώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Υπάρχει και η εξαίρεση βέβαια

Ο Ζλάταν Ιμπαΐμοβιτς για παράδειγμα ναι μεν έπαιξε στην Αμερική για δυο χρόνια με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι εντούτοις αντί να πάει π.χ στην Αραβία κατόπιν για να κολλήσει άλλα λίγα και καλά ένσημα, γύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μίλαν την οποία είδε ξανά στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από μια δεκαετία, πριν κρεμάσει σαν πραγματικός θρύλος τα παπούτσια του.

Υπάρχει φυσικά και ο τεράστιος Τζιανλουίτζι Μπουφόν που δεν ψάχτηκε για τα χρήματα μιας άλλη Ηπείρου… Εκείνος ποτέ δεν άφησε την Ευρώπη αν και θα μπορούσε.

Έφτασε στον προθάλαμο της Ασίας… την Παρί Σεν Ζερμέν που κατέχει ο Κελαϊφί από το Κατάρ, αλλά ως ρομαντικός έμεινε δυο χρόνια εκεί και μετά γύρισε στην Ιταλία για τη Γιουβέντους και πλέον, αν και έχει πατήσει τα 45 του, είναι ακόμα ενεργός με την άλλη του μεγάλη αγάπη την Πάρμα…

Όπως και να έχει πάντως περιπτώσεις σαν αυτή του Τζίτζι ή ακόμα και του επίσης θρυλικού πλέον Χοακίν… είναι λίγες, και όσο θα περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι αστέρες της μπάλας θα φεύγουν για άλλες πανάκριβες Ηπείρους χωρίς να νοιάζονται τόσο για τον ανταγωνισμό όσο για το… δικό τους συμφέρον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ