Ο Πινέδα, ο Αραούχο και οι «πληγές» που απειλούν το σώμα της ΑΕΚ

Ο Πινέδα, ο Αραούχο και οι «πληγές» που απειλούν το σώμα της ΑΕΚ

Ας μην προσπεράσει κανείς αβασάνιστα μια κατάσταση που διαμορφώνεται για την ΑΕΚ μεσοεπιθετικά ενόψει της μάχης για συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Η νίκη της Θέλτα επί της Μπαρτσελόνα δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια της ΑΕΚ να κρατήσει στο ρόστερ της τον Ομπερλίν Πινέδα. Η Θέλτα έμεινε στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας και παίκτες σαν τον μεξικανό που έκανε εντυπωσιακό πρωτάθλημα ντυμένος στα κιτρινόμαυρα. Ακόμα και στην περίπτωση που στο Βίγκο θελήσουν να βάλουν πωλητήριο για τον Πινέδα και πολλοί μουστερήδες είναι λογικό να εμφανιστούν και το κόστος της μεταγραφής να ανέβει ακόμα και σε ύψη απαγορευτικά.

Ας μην προσπεράσει κανείς αβασάνιστα μια κατάσταση που διαμορφώνεται για την ΑΕΚ μεσοεπιθετικά. Θα αρχίσει η σεζόν με στόχο την συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και από την επίθεση θα απουσιάζουν ο Αραούχο με τις περισσότερες ασίστ και ο Πινέδα με τα δέκα γκολ.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Ιτούδη στην Τουρκία: Με λάπτοπ στη συνέντευξη και έντονα παράπονα από τη διαιτησία!

Προφανώς όσα σημειώνονται σε αυτό το κείμενο δεν χρειάζεται να τα διαβάσει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο κόουτς της Ενωσης ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει να κινδυνεύεις να χάσεις δυο κορυφαίους παίκτες οι οποίοι πέρα από τα εμφανή στατιστικά ήταν οι δύο παίκτες που έδιναν τον τόνο στο ανηλεές πρέσινγκ που εφάρμοζε ο Αλμειδα και… έπνιγε τον αντίπαλο.

Είναι δύσκολο να κάνουν το ίδιο οι τριανταδυάχρονοι Μάνταλος και Τσούμπερ που κατά τα φαινόμενα θα κληθούν να τους αντικαταστήσουν. Τα αναφέρω αυτά αν και είμαι της γνώμης ότι η ΑΕΚ μπαίνει στον βατήρα εκκίνησης για τη νέα χρόνια με πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Ωστόσο στο παιχνίδι κάθε ομάδας υπάρχουν παίκτες που το καθορίζουν, που δίνουν τον τόνο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Πινέδα και ο Αραούχο δίνουν την ένταση και τον ρυθμό. Παίκτες με την ποιότητά τους ασφαλώς και υπάρχουν αλλά η ένταση δεν είναι κάτι που εύκολα το βρίσκεις.

Για παράδειγμα ο Πάολο Φερνάντες τεχνικά δεν υστερεί από αυτούς τους δυο αλλά όταν μιλάμε για ένταση και ασφυκτικό πρέσινγκ αλλάζουν πολύ τα πράγματα. Τα σημειώνω όλα αυτά γιατί ο Αραούχο προβλέπεται να επιστρέψει αργά τον Σεπτέμβρη στην καλύτερη περίπτωση και ο Πινέδα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα χρειαστεί μεγάλη οικονομική υπέρβαση για να παραμείνει. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν παίκτες που δίνουν τον τόνο.

Χωρίς τον Αραούχο, ήταν ο Τσούμπερ που ανταποκρίθηκε και κάλυψε με πλήρη επάρκεια το κενό του. Υπήρχαν βέβαια παιχνίδια που ο Αλμέιδα χρειάστηκε να παίξει με δυο αμυντικούς χαφ για να ανταπεξέλθει η ομάδα του (Γιόνσον-Σιμάνσκι). Το ενδεχόμενο κενό του Πινέδα δεν είναι από αυτά που μπορούν να καλυφθούν εύκολα. Είμαστε όμως στην αρχή του καλοκαιριού και η ΑΕΚ έχει λιγότερες πληγές να κλείσει από αυτές που έχουν οι ανταγωνιστές της. Ωστόσο και οι δικές της δεν είναι αμελητέες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ