Ο Νεϊμάρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Εθνική Βραζιλίας ξεπερνώντας τον Πελέ

Ο Νεϊμάρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Εθνική Βραζιλίας ξεπερνώντας τον Πελέ

Ο Νεϊμάρ με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Βολιβία ξεπέρασε τον Πελέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας.

Στην ευρεία επικράτηση της Βραζιλίας απέναντι στην Βολιβία (5-1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Νεϊμάρ ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.

Αυτό γιατί με τα δύο γκολ που πέτυχε, ξεπέρασε τον θρυλικό Πελέ και ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ της χώρα του σε επίσημα παιχνίδια. Ο ποδοσφαιριστής της Αλ Χιλάλ έφτασε τα 79 τέρματα συνολικά γράφοντας ιστορία.

Μετά τον αγώνα ο Νεϊμάρ είπε: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα καταφέρω να σπάσω αυτό το ρεκόρ. Θέλω να πω ότι δεν είμαι καλύτερο παίκτης από τον Πελέ. Πάντα ήθελα να γράψω τη δική μου ιστορία, να γράψω το όνομα μου στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας και σήμερα το έκανα».

Επίσης, έλαβε τα συγχαρητήρια από το ίδρυμα του Πελέ μέσω του επίσημου λογαριασμού του Βραζιλιάνου θρύλου: «Συγχαρητήρια Νεϊμάρ που ξεπέρασες τον βασιλιά σε γκολ με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας σε επίσημα παιχνίδια της FIFA. Σίγουρα ο Πελέ σε χειροκροτά σήμερα».

Στο Top 10 με τους κορυφαίους σκόρερ βρίσκονται Ρονάλντο, Ρομάριο, Ζίκο, Μπεμπέτο, Ριβάλντο, Ζαϊρζίνιο, Ροναλντίνιο και Αντεμίρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ