Η πρώτη πράσινη κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου για πειθαρχικούς λόγους

Η πρώτη πράσινη κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου για πειθαρχικούς λόγους

Η πρώτη πράσινη κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου για πειθαρχικούς λόγους βγήκε από το τσεπάκι ενός διαιτητή, στο πλαίσιο αναμέτρησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Conifa.

Την πρώτη πράσινη κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου για πειθαρχικούς λόγους έδειξε διαιτητής σε αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Conifa που διοργανώνεται στο Λονδίνο, το οποίο διεξάγεται με τη συμμετοχή -μη αναγνωρισμένων από τη FIFA- εθνικών ομάδων. Συγκεκριμένα, τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν η Παντανία και το Τοβαλού, με δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν να αντικρίζουν την πράσινη κάρτα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του εν λόγω θεσμού, αυτή υποδεικνύει στον παίκτη να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο επιτρέπει στην ομάδα του να τον αντικαταστήσει με συμπαίκτη του, εφόσον δεν έχει ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές της. Παράλληλα, ο παίκτης που παρατηρείται με πράσινη κάρτα, δικαιούται να λάβει μέρος κανονικά στο επόμενο ματς της ομάδας του.

Η πράσινη κάρτα βγαίνει από το τσεπάκι των διαιτητών στις περιπτώσεις που η παράβαση κινείται στο όριο μεταξύ κίτρινης και κόκκινης κάρτας, θέλοντας έτσι να λύσουν τα χέρια τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους διλήμματα, που ως γνωστόν οφείλουν να απαντήσουν σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις πρωταθλημάτων που η πράσινη κάρτα έχει εκ διαμέτρου αντίθετη σημασία. Ορισμένες ομοσπονδίες την έχουν εισάγει στις διοργανώσεις τους, ως επιβράβευση των ποδοσφαιριστών που ενεργούν στο πλαίσιο του fair play.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ