Είχε τελικά ανάγκη ο Μέσι μια «παρέμβαση» της Παρί;

Είχε τελικά ανάγκη ο Μέσι μια «παρέμβαση» της Παρί;

Μπορεί εκείνη η χρονιά να μην ήταν και τόσο εντυπωσιακή για τον Αργεντίνο σούπερ σταρ κι ενδεχομένως να αδικήθηκε ο Λεβαντόφσκι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τα ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου, αναφορικά με προσπάθεια της Παρί Σεν Ζερμέν να επηρεάσει το περιοδικό «France Football» για να πάρει την «χρυσή μπάλα» ο Λιονέλ Μέσι το 2021, είναι αλήθεια ότι σήκωσαν μεγάλη «σκόνη».

Πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο εστίασαν στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας μάλιστα πως η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου άσκησε έντονες πιέσεις προς το γαλλικό περιοδικό για να κερδίσει το βραβείο ο Αργεντίνος σούπερ σταρ.

Διαβάστε επίσης: Εκτός αποστολής Γιόβετιτς, Ιμπόρα – Βασικός ο Ναβάρο, αλλαγή ο Αλγκασίμ Μπα – Μέσα ο Πορόζο

Αρκετοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να «εξηγήσουν» για ποιο λόγο δεν είχε πάρει την «χρυσή μπάλα» ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με την συνωμοσιολογία να κυριαρχεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γι’ αυτό έμεινε δεύτερος ο Λεβαντόφσκι, είχε κανονίσει η Παρί να πάρει το βραβείο ο Μέσι» είπαν πολλοί μετά την δημοσίευση του σχετικού ρεπορτάζ.

Κι εδώ γεννάται φυσικά το μεγάλο ερώτημα. Είχε ανάγκη ο Λιονέλ Μέσι την παρέμβαση του γαλλικού συλλόγου για να προσθέσει μιαν ακόμα «χρυσή μπάλα» στη συλλογή του;

Και μάλιστα σε μια περίοδο που είχε διαφανεί ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα έφτανε αργά ή γρήγορα στο τέλος;

Γιατί κακά τα ψέματα ήταν προφανές ότι ο Μέσι είχε αποφασίσει την αποχώρηση από την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας και όλοι θυμούνται τα «σενάρια» που είχαν κυκλοφορήσει, λίγους μήνες μετά την μεταγραφή του Μέσι στην Παρί.

Ήταν επί της ουσίας μια «σχέση» που δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις αλλά εδώ υπάρχει και το θέμα των αποδείξεων.

Μπορεί εκείνη η χρονιά να μην ήταν και τόσο εντυπωσιακή για τον Αργεντίνο σούπερ σταρ κι ενδεχομένως να αδικήθηκε ο Πολωνός σέντερ φορ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Άλλο να έχει αδικηθεί στην ψηφοφορία ο Λεβαντόφσκι κι άλλο να έχει ευνοηθεί ο Μέσι. Μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικά πράγματα κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ο Μέσι είναι δίχως άλλο ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και η μορφή του κυριαρχεί τα τελευταία 15 plus χρόνια στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Και η αλήθεια επίσης είναι ότι το 2021 ο Μέσι δεν ήταν ένας νεαρός σε ηλικία παίκτης που ίσως να ήθελε και να «σπρώξιμο» στην καριέρα του για να «χτιστεί» πάνω του ένας μύθος που θα δημιουργούσε κι ένα οικονομικό «μπαμ».

Εδώ μιλάμε για την «δύση» της καριέρας του Αργεντίνου σούπερ σταρ κι όχι για το ξεκίνημα. Το όνομα του Πασκάλ Φερέ (προέδρου του περιοδικού) ενεπλάκη στα σενάρια αλλά ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε ψηφίσει τον Λεβαντόφσκι στην πρώτη θέση και στη δεύτερη τον διεθνή άσο της Παρί.

Με βάση λοιπόν αυτά που έχουμε απολαύσει από τον Μέσι στο χορτάρι, πιστεύει κανείς ότι είχε ανάγκη ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μια παρέμβαση του γαλλικού συλλόγου για να κατακτήσει την έβδομη «χρυσή μπάλα» της καριέρας του;

Η απάντηση είναι προφανής αλλά όλοι περιμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας που έχει ξεκινήσει η γαλλική αστυνομία. Κι εδώ βεβαίως πρέπει να πάρει άμεσα θέση και η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ