Κατάρ και Ιορδανία κοντράρονται για το Κύπελλο Ασίας

Κατάρ και Ιορδανία κοντράρονται για το Κύπελλο Ασίας

Κατάρ και Ιορδανία αναμετρώνται σήμερα (10/2, 17:00) στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας.

Κατάρ και Ιορδανία αναμετρώνται σήμερα (10/2, 17:00) στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας, έχοντας μεγάλο κίνητρο να απαντήσουν στους επικριτές, που δεν τους έδιναν καμία πιθανότητα να πάνε τόσο μακριά στην κορυφαία διοργάνωση της Ασίας. Η Ιορδανία κατετάγη τρίτη στον όμιλό της και πέρασε στα νοκ άουτ, όπου βελτιώθηκε άρδην, αποκλείοντας διαδοχικά Ιράκ και Νότια Κορέα.

Αυτός ήταν ένας θρίαμβος για τον Μαροκινό προπονητή τους Χουσεΐν Αμμούτα, ο οποίος επικρίθηκε έντονα όταν τελείωσαν το 2023 χωρίς νίκη σε επτά αγώνες, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ήττες.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Ολυμπιακός «στραγγάλισε» τη Βαλένθια και «εξαφάνισε» τον Τζόουνς (vid)

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίτευγμά μας γιατί ήταν μια προσωπική πρόκληση», είπε η Αμμούτα στους δημοσιογράφους πριν από τον τελικό του Σαββάτου στο στάδιο Λουσάιλ. «Όταν μια ομάδα χάνει κατηγορείται ο προπονητής και όταν κερδίζει λένε ότι οφείλεται στο ηθικό της ομάδας. Προετοιμαζόμαστε έχοντας κατά νου όλες τις πτυχές – σωματικές, ψυχικές, τακτικές και ψυχολογικές. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι όταν χτυπήσει το πρώτο σφύριγμα και θα απαντήσουμε στους κριτικούς, το 99% των φορών δεν τους ακούω αφού δεν βρίσκω τίποτα χρήσιμο».

Ενώ η Ιορδανία θα παίξει χωρίς να έχει να χάσει κάτι στον πρώτο της τελικό, οι οικοδεσπότες του Κατάρ θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους μετά την κατάκτηση του παρθενικού τους τροπαίου το 2019.

Το Κατάρ απογοήτευσε τους φιλάθλους όταν έχασε όλους τους αγώνες του στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, αλλά άλλαξαν τα πράγματα στο Ασιατικό Κύπελλο, σκοράροντας σε κάθε παιχνίδι καθ’ οδόν προς τον τελικό, συμπεριλαμβανομένης μιας συναρπαστικής νίκης 3-2 στον ημιτελικό επί του Ιράν.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Ένα μήνα πριν από το τουρνουά κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε στον τελικό, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αυτές τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα», δήλωσε ο αρχηγός του Κατάρ Χασάν Αλ-Χάιντος.

«Δουλεύοντας μαζί με τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο λόγω της ενότητας της ομάδας».

Οι δύο προπονητές αγκαλιάστηκαν θερμά μπροστά στο αστραφτερό ασημένιο τρόπαιο που ζυγίζει 15 κιλά. Ωστόσο, ο προπονητής του Κατάρ, Μάρκεθ λόπεθ, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη τον Δεκέμβριο, είπε ότι όλη η αδελφική αγάπη μεταξύ των δύο αραβικών εθνών θα ξεχαστεί κατά την έναρξη.

«Είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο αδερφικών χωρών, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ αδελφών, ο καθένας μας θα ήθελε να κερδίσει. Γνωρίζουμε ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ ισχυροί, αλλά στο τέλος θα ανταγωνιστούμε σκληρά σε αυτό το παιχνίδι», είπε ο Λόπεθ.

«Είχαμε εμπόδια πριν από αυτό, δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Ωστόσο, είμαστε εδώ τώρα, αλλά δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα. Στην Ισπανία, υπάρχει ένα ρητό. Η δεύτερη θέση είναι η πρώτη μεταξύ των ηττημένων. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη δεύτερη, θα παίξουμε για το τρόπαιο. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην ήπειρο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ