Ζέεντορφ και Κλάιφερτ στο «τιμόνι» της εθνικής Καμερούν

Ζέεντορφ και Κλάιφερτ στο «τιμόνι» της εθνικής Καμερούν

Σε ολλανδικά χέρια περνάει το «τιμόνι» της εθνικής ομάδας του Καμερούν. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ θα είναι ο προπονητής των Αδάμαστων Λιονταριών,με βοηθό του τον Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Πιερ Ισμαέλ Μπιντούνγκ Μκπατ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την πρόσληψη του θρυλικού Κλάρενς Ζέεντορφ στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικούτου Καμερούν, με άμεσο συνεργάτη του τον Πάτρικ Κλάιφερτ και μια νέα εποχή ξεκίνησε για τα Αδάμαστα Λιοντάρια.

Οι δύο παλιοί άσοι της Εθνικής Ολλανδίας παίρνουν τη θέση του Βέλγου, Ούγκο Μπρόος, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την τελική φάση του Μουντιάλ. Έκτοτε καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού εκτελούσε ο Αλεξάντρ Μπελίνγκα.

Ο 42χρονος Ζέεντορφ έχει μικρή προπονητική πείρα από τα περάσματά του από τον πάγκο της Μίλαν (2014), της κινεζικής Σενζέν (2016) και τέλος Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, χωρίς να έχει επιδείξει κάτι αξιόλογο. Από την πλευρά του, ο Κλάιφερτ υπήρξε συνεργάτης τους Λουίς Φαν Χάαλ στην εθνική Ολλανδίας, από το 2012 έως το 2014.

Το Καμερούν, που υπήρξε για μεγάλο διάστημα μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του αφρικανικού ποδοσφαίρου, έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, αν και υπό τις οδηγίες του Ούγκο Μπρόος έκανε την έκπληξη στις αρχές του 2017, κατακτώντας το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το τρόπαιο αυτό καλούνται να υπερασπιστούν οι Ζέεντορφ και Κλάιφερτ στη διοργάνωση του 2019, την οποία το Καμερούν θα φιλοξενήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ