Η Νότια Κορέα κατέκτησε τον τίτλο στους Πανασιατικούς Αγώνες και ο Σον γλίτωσε το στρατό!

Η Νότια Κορέα κατέκτησε τον τίτλο στους Πανασιατικούς Αγώνες και ο Σον γλίτωσε το στρατό!

Ο Σον τα κατάφερε. Η Τότεναμ του επέτρεψε να αγωνιστεί στους Πανασιατικούς Αγώνες κι εκείνος κατέκτησε τον τίτλο με την εθνική Νοτίου Κορέας (2-1 στον τελικό κόντρα στην Ιαπωνία), έτσι ο 26χρονος δεν θα υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του!

Η Νότια Κορέα επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας στον τελικό των Πανασιατικών αγώνων και κατέκτησε το τρόπαιο, έτσι ο Σον της Τότεναμ κατάφερε να… γλιτώσει το στρατό! Ήταν γνωστό ότι ο λόγος που οι Λονδρέζοι επέτρεψαν στον Νοτιοκορεάτη επιθετικό να αγωνιστεί στην εν λόγω (απαξιωμένη ομολογουμένως) διοργάνωση ήταν ακριβώς αυτός, με την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να δικαιώνεται για την απόφασή της να τον στερηθεί κατά τις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Σύμφωνα με τους νόμους της ασιατικής χώρας, κάθε άντρας πολίτης θα πρέπει να υπηρετήσει πριν γίνει 28 ετών, με τη θητεία να έχει διάρκεια 21 μήνες. Ο Σον είναι 26 ετών, οπότε θα έπρεπε να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην πατρίδα του, εκτός αν κατακτούσε το Χρυσό Μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς επρόκειτο για την τελευταία ευκαιρία του.

Όσο για τη Νότια Κορέα, έδωσε συνέχεια στην ανοδική πορεία της με την κατάκτηση μιας κούπας, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, εντούτοις πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με αντίπαλο τη Γερμανία.

Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας απέναντι στην Ιαπωνία στον τελικό, πέτυχε δύο γκολ στο 94’ και το 102’ με τους Λι Σέουνγκ-Βου και τους Χουάνγκ Χι-Τσαν αντίστοιχα. Οι Ιάπωνες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 116’ με γκολ του Ουέντα για το τελικό 2-1. Φυσικά, εκτός του Σον, οι υπόλοιποι Νοτιοκορεάτες που συμμετείχαν στην αποστολή θα αποφύγουν επίσης τη στρατιωτική θητεία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ