Καμπάνιας : Ο πυροβολισμός στο κεφάλι χάλασε τη μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ

Καμπάνιας : Ο πυροβολισμός στο κεφάλι χάλασε τη μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ

Ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας είχε υπογράψει προσύμφωνο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι έξω από ένα κλαμπ στο Μεξικό, άλλαξε όλη του τη ζωή...

Ήταν Ιανουάριος του 2010 όταν η μοίρα επιφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι στον 30χρονο τότε επιθετικό της Κλαμπ Αμέρικα, Σαλβαδόρ Καμπάνιας. Έξω από ένα κλαμπ στην Πόλη του Μεξικού σε ανταλλαγή πυροβολισμών, μία σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και άλλαξε για πάντα τη ζωή του.

Ο Παραγουανός επιθετικός μπορεί να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά μόνο ένας τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν ήταν. Το ποδοσφαιρικό του ξεπέταγμα ξεκίνησε από το 2001 όταν και μεταγράφηκε στην Audax Italiano της Χιλής. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε κατάφερε να σημειώσει 29 γκολ 53 αγώνες.

Οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Χιλής, τράβηξαν τα βλέμματα μεγάλων ομάδων του Μεξικού και το 2003 μεταπήδησε στην Jaguares. Την τριετία που αγωνίστηκε με την φανέλα των «Τζάγκουαρ» αγωνίστηκε 103 φορές και πέτυχε 59 γκολ, συνεχίζοντας να φορτώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Το 2006 ήταν η χρονιά που ήρθε η μεταγραφή του στην κορυφαία ομάδα του Μεξικού, την Κλαμπ Αμέρικα. Ο Καμπάνιας στα 26 του ήταν ώριμος ποδοσφαιρικά και έδεσε με την ομάδα και τον κόσμο δημιουργώντας μία μοναδική σχέση με τον σύλλογο. Μοναδική σχέση όμως απέκτησε και με τα δίχτυα των αντιπάλων ομάδων. Αγωνιζόμενος σε 115 αγώνες σημείωσε 96 γκολ (!), δεν υπήρχε κάποιος να τον σταματήσει, τουλάχιστον εντός γηπέδου…

Στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν κι ενώ όδευε προς το 30ο έτος της ηλικίας του, οι κόποι του θα επιβραβεύονταν. «Είχα υπογράψει ένα προσύμφωνο για συμβόλαιο 1.5 εκ. ευρώ σε μία Ευρωπαϊκή ομάδα. Μου είπαν ότι θα πήγαινα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», είπε ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας. Η Κλαμπ Αμέρικα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει τον αγαπημένο της κερκίδας. «Για να με κρατήσουν μου προσφέρανε τα διπλά λεφτά και δύο σπίτια, ένα στο Ακαπούλκο και ένα στο Κανοκούν» ανέφερε σχετικά ο Παραγουανός.

Η ζωή όμως θα τα έφερνε διαφορετικά για τον 44 φορές διεθνή. Το περιστατικό των πυροβολισμών ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Με μία σφαίρα στο κεφάλι θα απορούσε κάποιος για το πως παρέμεινε ζωντανός ο Καμπάνιας. Τέτοιος μαχητής ήταν όμως! Δεν θα αγωνιζόταν ποτέ στη Γιουνάιτεντ, αλλά ποιος μπορεί να ασχοληθεί με αυτό όταν η μάχη που έδινε ήταν αυτή της επιβίωσης.

Δεκαέξι μήνες μετά από το συμβάν που παρολίγον να του στερούσε τη ζωή, επανήλθε και αγωνίστηκε σε ένα φιλικό προς τιμήν του, ανάμεσα στην Εθνική της Παραγουάη και την αγαπημένη του Κλαμπ Αμέρικα. Δεν αγωνίστηκε στο «Θέατρο των ονείρων» αλλά ήταν πιο χαρούμενος από ποτέ… Είχε νικήσει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ