Στην κορυφαία 11άδα Αφρικανών όλων των εποχών ο Τουρέ

Στην κορυφαία 11άδα Αφρικανών όλων των εποχών ο Τουρέ

Σε ψηφοφορία που συμμετείχε σχεδόν 400.000 κόσμος, ο Γιάγια Τουρέ μπήκε στην κορυφαία ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, έχοντας μάλιστα στο πλάι του τον Μίκαελ Εσιέν!

Σε ανοιχτή ψηφοφορία που διεξήχθη στην αφρικανική αθλητική ιστοσελίδα Footballlive και στην οποία συμμετείχαν περίπου 385.000 άνθρωποι, ο Γιάγια Τουρέ του Ολυμπιακού ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που εισήλθαν στην κορυφαία ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών!

Σε αυτήν βρέθηκε επίσης ο αδερφός του, Κόλο Τουρέ, αλλά και μερικοί ακόμα σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Μεχντί Μπενατιά της Γιουβέντους, ο πρώην αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Εσιέν, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Σάμουελ Ετό και ο Τζορτζ Γουεά. Ο άσος των Ερυθρόλευκων συγκέντρωσε ποσοστό ύψους 28.1% των προτιμήσεων, ενώ ο πρώην παίκτης του Τριφυλλιού το 17.4%.

Από τους παρακάτω 11, εκείνοι που παραμένουν στην ενεργό δράση μέχρι σήμερα είναι οι Ενιάμα, Κουλιμπαλί, Εσιέν, Γ. Τουρέ, Μπενατιά, Ετό και Ντρογκμπά.

Ο νεότερος ηλικιακά είναι ο Κουλιμπαλί (27) της Νάπολι, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στη Serie A και βρίσκεται στο στόχαστρο των περισσότερων μεγάλων ομάδων της Premier League, και δη της Τσέλσι. Το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε ο τερματοφύλακας της Λιλ, Ενιάμα (41%).

Αναλυτικά η ενδεκάδα:

Τερματοφύλακας: Βίντεντ Ενιάμα (Λιλ, εθνική Νιγηρίας)

Αμυντικοί: Μεχντί Μπενατιά (Γιουβέντους, εθνική Μαρόκο), Κόλο Τουρέ (έχει αποσυρθεί), Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι, εθνική Σενεγάλης), Ριγκομπέρτ Σονγκ (έχει αποσυρθεί)

Μέσοι: Μίκαελ Εσιέν (ελεύθερος), Γιάγια Τουρέ (Ολυμπιακός), Τζέι-Τζέι Οκότσα (έχει αποσυρθεί)

Επιθετικοί: Σάμουελ Ετό (Κατάρ SC), Ντιντιέρ Ντρογκμπά (Φίνιξ Ράιζινγκ), Τζορτζ Γουεά (έχει αποσυρθεί)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ