Το Μοντεβιδέο στήνει άγαλμα προς τιμήν του Ταμπάρες

Το Μοντεβιδέο στήνει άγαλμα προς τιμήν του Ταμπάρες

Μια τεράστια τιμή, που υποδεικνύει το μέγεθος όσων συμβολίζει ο Όσκαρ Ταμπάρες για το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης, ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο του Μοντεβιδέο. Ένα άγαλμα προς τιμήν του 71χρονου!

Ο (επί μια 12ετία) ομοσπονδιακός προπονητής της Ουρουγουάγης, Όσκαρ Ταμπάρες, θα λάβει μια ιδιαίτερη τιμή από τη χώρα του και συγκεκριμένα την πρωτεύουσά της, το Μοντεβιδέο, καθώς ο δήμαρχος της πόλης, Ντάνιελ Μαρτίνες, ανακοίνωσε πως θα χτιστεί άγαλμα προς τιμήν του 71χρονου σε κεντρικό δρόμο.

Ως γνωστόν, ο Ταμπάρες είναι μια εμβληματική μορφή στο ποδόσφαιρο της Ουρουγουάγης, με τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει να μην τον εμποδίζουν να την καθοδηγήσει με τεράστια επιτυχία σε μεγάλες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα την τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική.

Το έναυσμα για την πρωτοβουλία έδωσε ο κοινωνιολόγος ‘Ερικ Άλβες, που κατέθεσε τη σχετική πρόταση στην ψηφιακή πλατφόρμα «Το Μοντεβιδέο Αποφασίζει», θέτοντάς έτσι σε ψηφοφορία το ενδεχόμενο να στηθεί άγαλμα για χάρη του γνωστού και ως «καθηγητή».

Πρόκειται για το δεύτερο εν ενεργεία πρόσωπο του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης που αποκτά άγαλμα προς τιμήν του, καθώς έχει προηγηθεί εκείνο του Λουίς Σουάρες στην πόλη Σάλτο. Την επιμέλειά του έχει αναλάβει ο Μοράλες Σαράβια, ο οποίος δήλωσε πως θα τον απαθανατίσει σε έναν από τους πανηγυρισμούς του στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει κάτι τις πρώτες ημέρες του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ