FIFA Awards : Αυτή είναι η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς

FIFA Awards : Αυτή είναι η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς

Η FIFA ανακοίνωσε την κορυφαία ενδεκάδα για τη σεζόν 2017-2018, στο πλαίσιο των βραβείων The Best. Μέσα οι Μέσι, Ρονάλντο και Μπαπέ. Εκτός οι Σαλάχ και Γκριεζμάν.

Η FIFA ανακοίνωσε την κορυφαία ενδεκάδα για τη σεζόν 2017-2018, στο πλαίσιο των βραβείων The Best το βράδυ της Δευτέρας (24/09). Τη γραμμή κρούσης αποτελούν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, έχοντας μαζί τους τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή με την εθνική Γαλλία, Κιλιάν Μπαπέ. Αίσθηση φυσικά προκαλεί η απουσία του Αντουάν Γκριεζμάν και ακόμα περισσότερο του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πραγματοποίησε μία καταπληκτική σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης της Premier League.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρίσκεται, αναμενόμενα, ο Λούκα Μόντριτς, έχοντας στο πλάι του τον Ενγκολό Καντέ και τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος προκειμένου να χωρέσει στην ενδεκάδα τοποθετήθηκε σε θέση μέσου στο 4-3-3 που έχει επιλεχθεί.

Στην άμυνα βρίσκονται οι Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης ως κεντρικό δίδυμο. Στα αριστερά ο Μαρσέλο και στα δεξιά βρίσκεται η μεγαλύτερη έκπληξη της αμυντικής γραμμής, ο Ντάνι Άλβες της Παρί Σεν-Ζερμέν. Κάτω από την εστία βρίσκεται ο Νταβίντ ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός ότι ο Τιμπό Κουρτουά ψηφίστηκε κορυφαίος τερματοφύλακας λίγο νωρίτερα.

Οι υποψήφιοι για την κορυφαία ενδεκάδα ήταν 55 και αναδείχθηκαν βάσει ψηφοφορίας 25.000 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από 65 χώρες. Ο καθένας εξ αυτών είχε επιλέξει από έναν τερματοφύλακα, τέσσερις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις επιθετικούς.

Στην κορυφαία ενδεκάδα υφίστανται δύο Ισπανοί, τρεις Γάλλοι, δύο Βραζιλιάνοι, ένας Βέλγος, ένας Πορτογάλος, ένας Αργεντινός και ένας Κροάτης. Σε διασυλλογικό επίπεδο, η Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσωπείται από τέσσερις και η Παρί Σεν-Ζερμέν από τρεις, ενώ από έναν έχουν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά: Ντε Χέα, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Ντάνι Άλβες, Μαρσέλο, Καντέ, Μόντριτς, Αζάρ, Ρονάλντο, Μέσι, Μπαπέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ