Παπέ Αμπού Σισέ: Το θρυλικό «λιοντάρι» της Σενεγάλης (pics, vids)

Παπέ Αμπού Σισέ: Το θρυλικό «λιοντάρι» της Σενεγάλης (pics, vids)

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ, έχει κάνει όλη τη Σενεγάλη να «παραμιλά»!

Ήταν από τους παίκτες – κλειδιά για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής του έβγαλε το καπέλο. Όλη η Σενεγάλη παραμιλά. Ακόμα και ο ίδιος να σκηνοθετούσε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της χώρας του, τόσο καλά δεν θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ο λόγος για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ που πραγματοποίησε ονειρώδης εμφάνιση το βράδυ του Σαββάτου (13/10). Ο νεαρός στόπερ αγωνίστηκε βασικός στη νίκη με 3-0 επί του Σουδάν για τον Α’ προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα 2019 ανοίγοντας το σκορ για τα Λιοντάρια με προβολή στο 17ο λεπτό και δεν προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων στις τάξεις της Σενεγάλης.

https://www.youtube.com/watch?v=GaRlUZI6DeE

«Είμαι χαρούμενος με την εμφάνισή μου, χαρούμενος που σκόραρα. Σήμερα πήγαν όλα καλά, για αύριο δεν ξέρουμε. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γινόταν. Το βασικό πράγμα ήταν να νικήσουμε το παιχνίδι. Ήταν πολύ κρίσιμος αγώνας. Ο προπονητής με εμπιστεύτηκε, αλλά όλα έγιναν χάρη και στη δουλειά των συμπαικτών μου», επισήμανε ο «Βράχος» όπως είναι το παρατσούκλι του. Ενώ ο Αλιού Σισέ επισήμανε τα εξής: «Ο Σισέ είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες, αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Δώσαμε την ευκαιρία στους Παπέ Αμπού Σισέ, Ρασίν Κόλι και Μπαγέ Ντιανέ να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Νομίζω ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι φιλόδοξοι παίκτες και έχουν έρθει για να διεκδικήσουν θέση στο βασικό σχήμα. Ο κάθε παίκτης που έχουμε στη διάθεσή μας είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη βασική ενδεκάδα»

Όλα τα Μέσα της χώρας του κάνουν λόγο για εντυπωσιακή εμφάνιση χαρακτηρίζοντάς τον «Αρχοντικό Λιοντάρι» στην άμυνα της Σενεγάλης. Καθαρά τα κοψίματά του, στις εναέριες μονομαχίες του, με καθαρό μυαλό και ηρεμία το παιχνίδι του, σήκωσε όλο το βάρος στην άμυνα της Σενεγάλης. Κάλυψε κάτι παραπάνω από επαρκώς τις απουσίες στην άμυνα της ομάδας (Σαλίφ Σανέ και Καλιντού Κουλιμπαλί) και έστειλε σαφές μήνυμα στον προπονητή του, Αλιού Σισέ, ότι μπορεί να βασίζεται πάνω του.Κάτι που σίγουρα θα δούμε να συμβαίνει αύριο (16/10) στη νέα «μάχη» των Λιονταριών κόντρα στου Σουδάν.

Εδώ η αποθέωση από τους φίλους της ομάδας:

Ο συνέταιρος του στο «έγκλημα», Σεϊκού Κουγιατέ, μετά το τέλος του παιχνιδιού είχε κι αυτός να πει μόνο τα καλύτερα για τον αμυντικό του Ολυμπιακού:  «Δεν χρειάστηκε να του μιλάω πολύ, γιατί ήταν πολύ καλός. Είναι ένας πολύ καλός, νεαρός, ποδοσφαιριστής, ένας πολεμιστής, με μεγάλες ικανότητες τόσο στο πνευματικό, όσο και στο αθλητικό κομμάτι. Είναι, επίσης, πολύ δυνατός», τόνισε ο 29χρονος χαφ της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 στη Σενεγάλη και πριν προβιβαστεί στην ομάδα των ανδρών ήταν διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Η περιήγησή του στη «χώρα» του ποδοσφαίρου ξεκίνησε στην Πικίνε, ενώ το 2015 πήγε στην Αζαξιό. Στη Γαλλία του έδωσαν το προσωνύμιο «Βράχος», λόγω του ύψους του  ( 1,97) και το «δεμένο» κορμί του.  Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία μαζί του από τον Γενάρη του 2017 μετά από εισήγηση και επιμονή του Φρανσουά Μοντεστό  με τους Ερυθρόλευκους να προκαλούν έκπληξη με την επιλογή τους δεδομένου ότι ο Σισέ ήταν άγνωστος για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Με τα Ερυθρόλευκα έχει μέχρι στιγμής συνολικά 24 συμμετοχές, 4 γκολ και 1 ασίστ. Ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά, συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Ζέεφελντ για την προετοιμασία του Ολυμπιακού ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Jihanne.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ