Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ 2-2

Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ 2-2

Ματσάρα στο Μπομπονέρα με τη Ρίβερ να είναι καλύτερη, την Μπόκα πιο αποτελεσματική και το τελικό 2-2 να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη μάχη του Μονουμεμεντάλ, στον πρώτο τελικό του Copa Libertadores.

Στο Μπομπονέρα παίχτηκε η πρώτη πράξη του πιο πολυαναμενόμενου τελικού του Copa Libertadores, με την Μπόκα Τζούνιορς να υποδέχεται τη Ρίβερ Πλέιτ σε ένα υπέροχο superclasico.

Η Ρίβερ αν και φιλοξενούμενη μπήκε πολύ πιο δυνατά, αλλά ήταν… σπάταλη στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν με τον Μαρτίνες να νικιέται στο 6′ από τον Ρόσι και στο 7΄ο ίδιος παίκτης να αστοχεί με το κεφάλι, ενώ και στο 16′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε «όχι» σε κεφαλιά του Μπορέ. Από την άλλη η Μπόκα σκόραρε στην πρώτη της φάση με τον Άμπιλα (34′) βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες. Φωτιά που έσβησε εν τη γενέσει της ο Πράτο που έκανε μόλις στο 36’ το 1-1, μην αφήνοντας τον ενθουσιασμό να επικρατήσει.

Η ένταση όπως ήταν αναμενόμενο ήταν στα κόκκινα και η εικόνα του ματς έλεγε πως θα έρθουν και άλλα γκολ. Την… υποψία αυτή δικαίωσε ο Μπενεντέτο που πέτυχε τεράστιας δυσκολίας γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, πρόλαβε αμυντικούς και τερματοφύλακα και με γυριστή κεφαλιά έχοντας πλάτη στο τέρμα, έκανε το 2-1 στο 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο , στην πρώτη σημαντική ευκαιρία η Ρίβερ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ισκέρδος στο 61’. Από εκεί και πέρα, οι άμυνες έσφιξαν. Οι γηπεδούχοι σε μια απόπειρα να γίνουν πιο επιθετικοί, έβαλαν τον Τέβες στο ματς, με τον τελευταίο να δίνει ασίστ στη μεγάλη ευκαιρία του Μπενεντέτο στο 90’, με τον κίπερ Αρμάνι να τον νικά στο τετ α τετ. 2-2 το τελικό σκορ, το οποίο αφήνει ορθάνοικτους λογαριασμούς για τους δύο άσπονδους γείτονες και εμάς να ανυπομονούμε για τον δεύτερο τελικό στο Μονουμεντάλ.

Μπόκα Τζούνιορς (Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο): Ρόσι, Μαγκαγιάν, Ισκιέρδος, Χάρα (82′ Μπουφαρίνι), Ολάθα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες, Αβιλα, Βίγια (72′ Τέβες), Παβόν (26′ Μπενεντέτο)

Ρίβερ Πλέιτ (Ματίας Μπισκάι): Αρμάνι, Λ. Μαρτίνες (59′ Φερνάντες), Κάσκο, Μαϊδάνα, Πινόλα, Μοντιέλ. Γκ. Μαρτίνες (78′ Κιντέρο), Ενσο Πέρες (75′ Σουκουλίνι), Παλάσιος, Πράτο, Μπορέ.

 

https://youtu.be/THrVTNPB4aI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ