Άρης: Ακόμη παίζει μπάλα ο… νέος Πελέ Φρέντι Αντού: 14η ομάδα για τον 29χρονο!

Άρης: Ακόμη παίζει μπάλα ο… νέος Πελέ Φρέντι Αντού: 14η ομάδα για τον 29χρονο!

Η απίθανη ιστορία του Φρέντι Αντού, ο οποίος στα 14 ονομάστηκε «νέος Πελέ» χωρίς ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες, Αφού... κορόιδεψε κορυφαίες ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Μονακό, κατέληξε να παίζει στη Φινλανδία και στα... αζήτητα. Πάντως πέτυχε μερικές σπουδαίες πρωτιές στον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ, που δύσκολα θα καταρριφθούν.

Στα 14 χαρακτηρίστηκε ως ο νέος… Πελέ! Στα 29 του έχει… καταφέρει να αλλάξει ήδη 14 ομάδες, κατακτώντας δικαιωματικά τον τίτλο του γυρολόγου. Ο λόγος για τον Φρέντι Αντού, ο οποίος το 2010 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Αρη, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του.

Τελικά κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ με τον τεράστιο Βραζιλιάνο, αλλά όχι και να του μοιάσει. Ουτε καν στο μικρό δαχυτλάκι…

Στους κίτρινους είχε έρθει ως δανεικός από τη Μπενφίκα τον Ιανουάριο για έναν χρόνο. Τελικά μετά από 12 συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ ο Αντού επέστρεψε στην ομάδα της Λισσαβόνας για να δοθεί και πάλι δανεικός στην τουρκική Ρίζεσπορ.

Σαν σήμερα, στις 18 Νοεμβρίου του 2004, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την DC United. Αξίζει να αναφέρουμε και τις 14 ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί,: Αρχίζοντας λοιπόν από το 2004 ο Αμερικανός (με καταγωγή από τη Γκάνα) έχει φορέσει τις φανέλες των DC United, Ρεαλ Σολτ Λέικ, Μπενφίκα, Μονακό (δανεικός), Μπελενένσες (δανεικός), Αρης (δανεικός), Ρίζεσπορ (δανεικός), Φιλαδέλφια Γιούνιον, Μπάχια, Γιαγκοντίνα, ΚουΠΣ, ΚυFu 98 (δανεικός), Τάμπα Ρόουντις, ενώ από το 2018 ανήκει στους Λας Βέγκας Λάιτς.

Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον στην αρχή της καριέρας του, κατάφερε να… κοροϊδέψει αρκετές κορυφαίες ομάδες, αφού πέτυχε συμβόλαια με τις Μπενφίκα και Μονακό, ενώ υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες των ΗΠΑ, αλλά και την ανδρών ως το 2011.

Οι πρωτιές που δεν δικαιώθηκαν ποτέ
Μάλιστα κατάφερε να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του MLS, αλλά και ο νεότερος που αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών της Αμερικής. Κάτι το οποίο συνέβη όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών και 234 ημερών. Αναφερόμαστε στον Ιανουάριο του 2006 όταν είχε κληθεί σε ένα φιλικό με τον Καναδά από τον προπονητή Μπρους Αρένα.

Επίσης σε ηλικία 14 ετών έγινε ο νεότερος Αμερικανός που υπογράφει συμβόλαιο σε κάποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, σε όλα τα ομαδικά σπορ (MLS, NBA NFL, NHL κ.α.). Μιλάμε για τη συμφωνία του με την DC United, έχοντας γίνει προηγουμένως Νο1 ντραφτ του 2004 MLS SuperDraft!

Το διαφημιστικό μκε τον Πελέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ