Copa Libertadores : Πρωταθλήτρια η Γκρέμιο (pics & vid)

Copa Libertadores : Πρωταθλήτρια η Γκρέμιο (pics & vid)

Η Γκρέμιο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Λανούς στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores.

Το Copa Libertadores έχει νέα κάτοχο και είναι η Γκρέμιο. Η βραζιλιάνικη ομάδα νίκησε και στη ρεβάνς τελικού τη Λανούς με 2-1 στο Μπουένος Άιρες και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής. Στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 1-0 στο Πόρτο Αλέγκρε.

Το βαρύτιμο τρόπαιο είναι το τρίτο που μπαίνει στο παλμαρέ της Γκρέμιο, μετά τα άλλα δύο που έχει σηκώσει το 1983 και το 1995. Η Λανούς από την πλευρά της έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το πολύτιμο τρόπαιο.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις από το πρώτο μέρος, καθώς πήραν προβάδισμα 2 γκολ με τους Φερναντίνιο και Λουάν στο 27′ και στο 42′ να σφραγίζουν την υπόθεση τίτλος.

Στο δεύτερο μέρος η Λανούς δεν είχε και πολλά ψυχικά και σωματικά αποθέματα για να γυρίσει την κατάσταση. Το μόνο που κατάφερε η αργεντίνικη ομάδα ήταν να μειώσει με πέναλτι του Σαντ στο 72′.

Έτσι, η άλλοτε ομάδα του θρυλικού Ροναλντίνιο κατέκτησε πανάξια το Copa Libertadores με τους παίκτες της να το γιορτάζουν δεόντως.

Μάλιστα, οι φίλοι της Γκρέμιο είχαν κατακλύσει το γήπεδο της ομάδας για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους.

Όπως ήταν φυσικό, γέμισαν τους δρόμους του Πόρτο Αλέγκρε, καθώς στην πόλη επικρατούσε ντελίριο ενθουσιασμού από χιλιάδες φιλάθλους.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

https://www.youtube.com/watch?v=ogRQ_cWTunI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ