Γκολάρα ο Μπεργκ, πρόκριση για την Αλ Αΐν (vid)

Γκολάρα ο Μπεργκ, πρόκριση για την Αλ Αΐν (vid)

Ο Μάρκους Μπεργκ πέτυχε πανέμορφο γκολ ισοφαρίζοντας την Γουέλιγκτον σε 3-3, με την Αλ Αΐν τελικά να παίρνει την πρόκριση για τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στα πέναλτι.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και φερόμενος από δημοσιεύματα ως στόχος του Ολυμπιακού, Μάρκους Μπεργκ, υπέγραψε την πρόκριση της ομάδας του Αλ Αΐν, στην επόμενη φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων επί της Γουέλιγκτον.

Οι Νεοζηλανδοί προηγήθηκαν με 3-0 με τα γκολ των Μπάρτσια (11’) και Κλάπαμ (15’), με το σκορ να γίνεται 3-0 στο 44’ με τον Ίλιτς και την Αλ Αΐν να μειώνει σε 3-1 με τον Σιοτάνι, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μάρκους Μπεργκ ανέβασε την απόδοσή της, μείωσε σε 3-2 με τον Ντουμπιά (49’) και τελικά με σεντερφορίσιο γκολ του Σουηδού επιθετικού έκανε το 3-3 στο 78’. Το ματς πήγε στην παράταση και μετά στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μπεργκ αστόχησε από την «άσπρη βούλα» για την Αλ Αΐν (σ.σ. ο Σουηδός στράικερ ήταν ο δεύτερος στη σειρά εκτέλεσης για τους γηπεδούχους), ωστόσο οι «οικοδεσπότες» είχαν σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακά τους, Καλίντ Εϊσά, ο οποίος απέκρουσε τα χτυπήματα του Άνγκους Κίλκολι και του -αρχηγού της Τιμ Γουέλινγκτον- Τζάστιν Γκάλεϊ.

Μετά τη νίκη της, η πρωταθλήτρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πήρε το «εισιτήριο» για τους «προημιτελικούς» του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, το οποίο θα διεξαχθεί στις πόλεις Αλ Αΐν και Αμπού Ντάμπι έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση μετέχουν ακόμη οι πρωταθλήτριες Αφρικής (Εσπεράνς/Τυνησία), Ασίας (Κασίμα Άντλερς/Ιαπωνία), Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (Γκουανταλαχάρα/Μεξικό), Νότιας Αμερικής (Ρίβερ Πλέιτ/Αργεντινή) και Ευρώπης (Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανία).

Δείτε το γκολ του Μπεργκ στο 1:30 του βίντεο:

https://youtu.be/YWTYw0e4p5Q

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ