Η τοιχογραφία – φόρος τιμής στη Σαπεκοένσε (pics)

Η τοιχογραφία – φόρος τιμής στη Σαπεκοένσε (pics)

Μια τοιχογραφία θα κοσμεί τους δρόμους του Μεντεγίν που οδηγούν στο γήπεδο της Ατλέτικο Νασιονάλ. Μια τοιχογραφία στη μνήμη 71 ψυχών που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2016, η αποστολή της Σαπεκοένσε είχε επιβιβαστεί στην πτήση LaMia Flight 2933 με προορισμό την Κολομβία. Εκεί θα έπαιζε στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana ενάντια στην Ατλέτικο Νασιονάλ. Στην πιο ένδοξη στιγμή της Ιστορίας της που τελικά βάφτηκε με αίμα. Ο χρόνος πάγωσε για 71 ανθρώπους από τους συνολικά 77 επιβαίνοντες.

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική συντριβή του αεροπλάνου, το Μεντεγίν προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του. Το κέντρο της κολομβιανής πόλης η οποία σημαδεύτηκε για πάντα από το τραγικό γεγονός, θα κοσμεί πλέον μια τεράστια τοιχογραφία για να αποτίει φόρο τιμής σε όσες ψυχές χάθηκαν άδικα.

Η τοιχογραφία απεικονίζει ένα αγόρι ντυμένο στα χρώματα του συλλόγου με τα χέρια ανοιχτά, στραμμένα στον ουρανό ως σύμβολο υποστήριξης. Συνοδεύεται από τη λέξη: Hermandad (Αδελφότητα). Το παιδί που απεικονίζεται είναι ο εξάχρονος Κάρλος Μιγκέλ, γνωστός ως Ιντιοζίνιο (Indiozinho), ένας φανατικός οπαδός, πολύ γνωστός στις τάξεις των φιλάθλων της Σαπεκοένσε.

Το γκράφιτι – αφιέρωμα εγκαινιάστηκε στο Μεντεγίν, πρωτεύουσα του κολομβιανού τμήματος της Αντιόχειας, κοντά στο σημείο όπου συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα. Ο δήμαρχος της πόλης, Φεντερίκο Γκουτιέρες, ήταν αυτός που αποκάλυψε την τοιχογραφία λέγοντας: «Αυτή η τραγωδία πονάει καθημερινά, αλλά δημιούργησε μια αιώνια αδελφότητα μεταξύ των δύο πόλεων μας. Το σχέδιο αυτό είναι σύμβολο ελπίδας και απεικονίζει το αγόρι που πάντα θα συνδέεται με τη Σαπεκοένσε».

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από πέντε καλλιτέχνες και έχει μήκος 21 μέτρα (69 πόδια). Βρίσκεται σε ένα δρομάκι κοντά στο στάδιο της Ατλέτικο Νασιονάλ. Από εκεί περνούν όλοι οι φίλαθλοι τις ημέρες των αγώνων. Πλέον θα έχουν ένα λόγο παραπάνω. Να αφήσουν ένα λουλούδι, να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των αδερφών τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ