Η κορυφαία ενδεκάδα Αφρικάνων της χρονιάς: Μέσα ο Ντα Κόστα, έξω ο Ομπαμεγιάνγκ

Η κορυφαία ενδεκάδα Αφρικάνων της χρονιάς: Μέσα ο Ντα Κόστα, έξω ο Ομπαμεγιάνγκ

Κι όμως! Η κορυφαία ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών του France Football για το 2018 περιλαμβάνει τον Μάνουελ ντα Κόστα, αλλά όχι τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Εκτός 18άδας οι Κεσιέ και Κεϊτά, διπλή παρουσία για Λίβερπουλ και Άγιαξ.

Το France Football έδωσε στη δημοσιότητα την ενδεκάδα που, κατά την κρίση των δημοσιογράφων του, είναι οι κορυφαίοι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές για το 2018.

Μεγαλύτερη έκπληξη σαφέστατα αποτελεί η απουσία του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από τους «11», αφού στην επίθεση προτιμήθηκε, πέραν των Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ, ο Ριγιάντ Μαχρέζ, και στο πλάι του Καλιντού Κουλιμπαλί στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μάνουελ ντα Κόστα, που μάλιστα είναι και ο μοναδικός που δεν παίζει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εκτός έμεινε και ο μέσος της Μίλαν, Φρανκ Κεσιέ, ο αντίστοιχος της Λίβερπουλ, Ναμπί Κεϊτά, ο Άλεξ Ιγουόμπι της Άρσεναλ, ο Μεχντί Μπενατιά της Γιουβέντους, ο Κεϊτά Μπαλντέ της Ίντερ, ο Βίκτορ Μόουζες της Τσέλσι, ο Ισμαϊλά Σαρ της Ρεν, ο Γιασίμ Μπραχίμι της Πόρτο και ο Γουίλφρεντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας.

Και οι τέσσερις προαναφερθέντες έμειναν της 18άδας, αφού γνωστοποίησαν και επτά αναπληρωματικοί. Στον άξονα προτιμήθηκαν οι νεαροί Χακίμ Ζιχέχ, Τόμας Πάρτεϊ και Γουίλφρεντ Εντιντί. Διπλή παρουσία στην ενδεκάδα έχουν ο Άγιαξ και η Λίβερπουλ, ενώ άπαντες στους «11» αγωνίζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακας: Αντρέ Ονανά (Άγιαξ, Καμερούν)

Κεντρικός αμυντικός: Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι, Σενεγάλη)

Κεντρικός αμυντικός: Μάνουελ ντα Κόστα (Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ, Μαρόκο)

Δεξιός μπακ: Γιουσέφ Ατάλ (Νις, Αλγερία)

Αριστερός μπακ: Αχράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ, Μαρόκο)

Αμυντικός μέσος: Τόμας Πάρτεϊ (Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάνα)

Μέσος: Γουίλφρεντ Εντιντί (Λέστερ, Νιγηρία)

Μέσος: Χακίμ Ζιγέχ (Άγιαξ, Μαρόκο)

Δεξί εξτρέμ: Ριγιάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι, Αλγερία)

Αριστερό εξτρέμ: Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ, Σενεγάλη)

Επίθεση: Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ, Αίγυπτος)

Οι εναλλακτικές: Σαμάτα (Γκενκ), Γκουεγέ (Έβερτον), Πέπε (Λιλ), Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ), Μπουνού (Χιρόνα), Μπαντρί (Εσπεράνσε), Εκαμπί (Βιγιαρεάλ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ