Η «χρυσή» συμφωνία της Παλμέιρας για τη φανέλα της!

Η «χρυσή» συμφωνία της Παλμέιρας για τη φανέλα της!

Μυθικό deal έκλεισε η Παλμέιρας με την Crefisa, τη μία από τις εταιρίες-χορηγούς στη φανέλα της ομάδας, καθώς τα συνολικά έσοδα από τη συμφωνία αγγίζουν τα αντίστοιχα της Παρί Σεν Ζερμέν!

Η Παλμέιρας ήταν, είναι και θα είναι μια από τις πλέον δημοφιλής ομάδες της Λατινικής Αμερικής, με εκατομμύρια κόσμου στη Βραζιλία. Όπως είναι λογικό είναι ένας από τους συλλόγους με τις καλύτερες χορηγικές συμφωνίες, εισπράττοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε μία θεωρητικά υποανάπτυκτη λίγκα παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό η βραζιλιάνικη ομάδα έκλεισε μια «χρυσή» συμφωνία με τον τραπεζικό όμιλο Crefisa, ο οποίος ήταν χορηγός του συλλόγου και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη φορά όμως ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με ένα ποσό που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η Παλμέιρας θα λάβει συνολικά 24 εκατ. ευρώ τον χρόνο μέχρι το 2021, σε μια από τις πιο επικερδής συμφωνίες στη χώρα του καφέ και όχι μόνο.

Η Παλμέιρας με αυτή τη συμφωνία καταφέρνει να αποκτήσει τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της, καθώς το συγκεκριμένο ποσό απέχει πολύ από τα συνηθισμένα. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, μόνο από τους χορηγούς στη φανέλα της η βραζιλιάνικη ομάδα θα λάβει τουλάχιστον 24 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Παλμέιρας κάτω από τους αριθμούς της φανέλας, θα συνεχίσει να έχει το λογότυπο μιας άλλης επωνυμίας, του εκπαιδευτικού κέντρου FAM που είναι ανήκει στην Crefisa.

Πέρα από την πιο κερδοφόρα ομάδα στη Βραζιλία, η συμφωνία αυτή τοποθετεί την Παλμέιρας παγκοσμίως μέσα στην πρώτη 10αδα με τις πιο πλούσιες χορηγίες, λίγο πιο πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν που κερδίζει 25,4 εκατ. ευρώ από τη φανέλα, αλλά και λίγο πίσω από τις ιταλικές ομάδες που συνολικά εισπράττουν 25,5 εκατ. ευρώ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς το ποσό είναι τεράστιο και δείχνει τη διαφορά του brand name της Παλμέιρας που σε βάθος τριετίας θα της αποφέρει τουλάχιστον 72 εκατ. ευρώ. Και οι δύο εταιρείες που θα φαίνονται στην εμφάνιση της Παλμέιρας, θα έχουν αυξημένη διαφημιστική παρουσία στην έδρα των Βραζιλιάνων Allianz Parque.

Οι κορυφαίες συμφωνίες στον κόσμο από χορηγίες σε εμφανίσεις ομάδων είναι της Μπαρτσελόνα που κερδίζει περίπου 55 εκατ. ευρώ από τον Ιαπωνικό κολοσσό, Rakuten, αλλά και από τη Μάντσεστερ Σίτι που παίρνει περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Αν μάλιστα το ποσό που κερδίζει η Παλμέιρας αντιστοιχούσε στο συνολικό των Βραζιλιάνικων συλλόγων τότε η βραζιλιάνικη ομάδα θα ήταν 7η στη λίστα των χωρών, με παραδοσιακές δυνάμεις όπως οι Ολλανδικές (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ), οι Πορτογαλικές (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ), αλλά και οι τούρκικες (Γαλατασαράι, Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε) να βρίσκονται όλες πίσω της σε κέρδη.

Τέλος το πλέον αξιοσημείωτο στη παρακάτω λίστα είναι το γεγονός πως οι ελληνικοί σύλλογοι είναι τελευταίοι και… καταϊδρωμένοι, καθώς οι συμφωνίες από χορηγίες στις φανέλες δεν ξεπερνούν τα 2,4 εκατ. ευρώ συνολικά, με την Ελλάδα να είναι πίσω από χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ουγγαρία και η Πολωνία.

Δείτε την παγκόσμια λίστα των χωρών με έσοδα από τους χορηγούς στη φανέλα και που θα βρισκόταν η Παλμέιρας:

  1. Αγγλία           67,8 εκατ. ευρώ
  2. Γερμανία       63,7 εκατ. ευρώ
  3. Ισπανία         35 εκατ ευρώ
  4. Ρωσία            31,1 εκατ. ευρώ
  5. Ιταλία            25,5 εκατ. ευρώ
  6. Γαλλία             25,4 εκατ. ευρώ
  7. ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ 24 εκατ. ευρώ
  8. Τουρκία          13,4 εκατ. ευρώ
  9. Ολλανδία        11 εκατ. ευρώ
  10. Αυστρία         9,4 εκατ. ευρώ
  11. Ελβετία          7,3 εκατ. ευρώ
  12. Βέλγιο            6,4 εκατ. ευρώ
  13. Δανία             6,1 εκατ. ευρώ
  14. Πορτογαλία  5,3 εκατ. ευρώ
  15. Σκωτία           4,7 εκατ. ευρώ
  16. Νορβηγία      4,5 εκατ. ευρώ
  17. Σουηδία        4 εκατ. ευρώ
  18. Ουγγαρία     3,6 εκατ. ευρώ
  19. Πολωνία       3,4 εκατ. ευρώ
  20. Ελλάδα         2,4 εκατ. ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ