Η φλόγα που έσβησε για δέκα ψυχές…

Η φλόγα που έσβησε για δέκα ψυχές…

Στο άκουσμα της τραγωδίας στη Βραζιλία, to10.gr τιμά τη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά.

 

 

Αποτελεί μια από τις περιπτώσεις που συγκλονίζουν. Ανά καιρούς έχουμε βιώσει τραγωδίες που έχουν σημαδέψει τον αθλητισμό, όμως η συγκεκριμένη είναι από τις πιο συγκλονιστικές. Και αυτό γιατί τα θύματα ήταν μικρά παιδιά. Παιδιά με ένα όνειρο, ένα στόχο που την μοιραία εκείνη μέρα έκαναν προσπάθειες για να πετύχουν, για να πλησιάσουν ένα βήμα πιο κοντά.

Στην πυρκαγιά της 8ης Φεβρουαρίου, ο κόσμος έμεινε συγκλονισμένος στο άκουσμα του χαμού των 10 μικρών παιδιών. Η φωτιά έκαψε εγκαταστάσεις, μέταλλα, τσιμέντα, ουσιαστικά ολάκαιρο το προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο, όμως το σημαντικό είναι ότι μαζί της πήρε ανθρώπινες ζωές. Μαζί με τη φωτιά έσβησε και η φλόγα αυτών των μικρών παιδιών.

Η Βραζιλία από χτες βρίσκεται σε κατάσταση θρήνου. Σύσσωμη η χώρα αλλά και ο παγκόσμιος αθλητισμός απαγγέλουν με τρόπο γοερό τα ονόματα των ψυχών που χάθηκαν στην πυρκαγιά.  Μόλις σήμερα, οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Άρθουρ Βινίσιους, Ατίλα Παϊσάο, Κριστιάν Εσμέιρο, Γκέντσον Σάντος, Μπερνάντο Πισέτα, Χόρχε Εντουάρντο Σάντος,  Πάμπλο Ενρίκε Ντα Σίλβα Μάτος, Σάμουελ Τόμας Ρόσα, Βίκτορ Ισαίας, Ρικέλμο Ντε Σόουζα Βιάνα. Μεγάλο τους όνειρο να κάνουν το όνομά τους γνωστό στον κόσμο. Τελικά συνέβη, αλλά με τι κόστος…

Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο 15χρονος Κριστιάν Εσμέιρο. Τερματοφύλακας με την κάτω των 15 της Φλαμένγκο και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας. Ευτύχησε να προλάβει να φορέσει το εθνόσημο της χώρας του και το μέλλον του είχε προδιαγραφεί λαμπρό. Ο Κριστιάν δεν πρόλαβε ποτέ να δει τη φαντασία του να εκπληρώνεται, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά.

Αν μπορούμε να βρούμε ένα θετικό στην όλη κατάσταση είναι πως ο απολογισμός δεν είχε μόνο νεκρούς. Μετά από 15 έτη ζωής, ο Φελίπε Καρντόσο γνώρισε μια απόλυτη φρίκη. Είδε τη ζωή του να κινδυνεύει και τους φίλους του να χάνονται σε μια στιγμή.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο μου. Το κλιματιστικό έπιασε φωτιά και αμέσως έφυγα. Ευχαριστώ τον Θεό που ξύπνησα εκείνη την ώρα και μπόρεσα να διαφύγω. Προσεύχομαι ο Θεός να έχει καλά τους αδερφούς μου».

Μαζί με τον Φελίπε προσεύχεται και μια ολόκληρη κοινότητα. Όχι μόνο για την ανάπαυση των ψυχών, αλλά και για τους τρεις που δίνουν μάχη να μείνουν ζωντανοί. Ο Εμάνουελ Γκόμεζ και ο Μπέντο Άλβες φαίνεται πως θα κερδίσουν τη μάχη, όμως ο Βεντούρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Βραζιλία πενθεί και αγωνιά για τις τύχες ακόμη μιας ψυχής…

Αναλυτικά τα ονόματα των θυμάτων:

 

Άρθουρ Βινίσιους – 14 ετών

Ατίλα Παϊσάο – 14 ετών

Κριστιάν Εσμέιρο – 15 ετών

Γκέντσον Σάντος  – 14 ετών

Χόρχε Εντουάρντο Σάντος – 15 ετών

Πάμπλο Ενρίκε Ντα Σίλβα Μάτος  – 14 ετών

Σάμουελ Τόμας Ρόσα – 15 ετών

Βίτορ Ισαϊας  – 14 ετών

Ρικέλμο Ντε Σόουζα Βιάνα – 17 ετών

Μπερνάντο Πισέτα – 15 ετών

 

Η τραγωδία μάλιστα ενέπνευσε και κάποιους σκιτσογράφους να αποδώσουν τις σκέψεις τους για το φρικτό γεγονός μέσα από κάποια αξιομνημόνευτα έργα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ