Μεταγραφές: Το πιο ακριβό… καλοκαίρι στην ιστορία

Μεταγραφές: Το πιο ακριβό… καλοκαίρι στην ιστορία

Η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2019/2020 ήταν η ακριβότερη της ιστορίας, με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ενισχυθούν.

Η ποδοσφαιρική αγορά συνεχίζει να ακμάζει με αμείωτους ρυθμούς. Τα ποσά για μεταγραφές έχουν εκτοξευτεί, οι σύλλογοι έχουν μετατραπεί σε επιχειρηματικούς ομίλους και το συνολικό… χρήμα που ρέει στον κόσμο του ποδοσφαίρου παραμένει σε αύξουσα ροή.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος, μάλιστα, αποτέλεσε την πιο δαπανηρή που έχει καταγραφεί ποτέ. Συνολικά, 7 δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν το καλοκαίρι στην παγκόσμια αγορά, με την Premier League να διατηρεί για ακόμη μια σεζόν την παράδοση που την θέλει να ξοδεύει τα περισσότερα.

Οι αγγλικές ομάδες έβγαλα από τα ταμεία τους, συνολικά, το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με μεταγραφές όπως του Ρόντρι στη Μάντσεστερ Σίτι και του Μαγκουάιρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεχωρίζουν.

Παρόλα αυτά, οι τρεις ακριβότερες μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι είχαν… ισπανική υπογραφή.

Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης δεν έμειναν αδρανείς κατά τη διάρκεια του θερινού παζαριού και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους μερικά διαμάντια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τα οποία, όμως, κόστισαν ακριβά.

Στην κορυφή των πιο δαπανηρών μεταγραφών βρίσκεται το όνομα του Ζοάο Φέλιξ, με την Ατλέτικο να εκταμιεύει το ποσό των 126 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταφέρει να τον ντύσει στα «ροχιμπλάνκος».

Λίγο πιο πίσω, στη δεύτερη θέση, συναντάται το όνομα του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος μετακόμισε από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη, με τη Μπάρτσα να πληρώνει τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιο του Γάλλου για να τον κάνει δικό της.

Την… χρυσή τριάδα συμπληρώνει η προσθήκη του Εντέν Αζάρ στο ρόστερ της Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να καταθέτουν για αρχή στην Τσέλσι το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όμως με τα μπόνους το συνολικό κόστος μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη και στα 150 εκατομμύρια.

Κατά γενική ομολογία, μάλιστα, οι Ισπανοί δεν έμειναν αμέτοχοι από το… πάρτι που γινόταν στην αγορά, με τη La Liga να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των πρωταθλημάτων που έβαλαν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, ξοδεύοντας το ποσό του 1.3 δις ευρώ.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν το ιταλικό και γερμανικό πρωτάθλημα (742 εκατ.), αντίστοιχα, ενώ οι Γάλλοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση έχοντας εκταμιεύσει το ποσό των 670 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά που έχουν ξοδευτεί στο μεταγραφικό παζάρι ανά έτος:

2011: 1.30 δις ευρώ

2012: 1.24 δις ευρώ

2013: 2.01 δις ευρώ

2014: 2.34 δις ευρώ

2015: 2.59 δις ευρώ

2016: 2.79 δις ευρώ

2017: 3.95 δις ευρώ

2018: 4.21 δις ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ