Ινφαντίνο: «Δυστυχώς το φαινόμενο του ρατσισμού δεν αντιμετωπίζεται στην Ιταλία»

Ινφαντίνο: «Δυστυχώς το φαινόμενο του ρατσισμού δεν αντιμετωπίζεται στην Ιταλία»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε θέση για το φαινόμενο του ρατσισμού που πλήττει την Ιταλία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό που δεν αντιμετωπίζεται...

Κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης μεταξύ Αταλάντα και Φιορεντίνα υπήρξε διακοπή για τρία λεπτά όταν ο άσσος της Φιορεντίνα, Ντάλμπερτ έγινε αποδέκτης ραστιστικών σχολίων από την κερκίδα.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε θέση με δηλώσεις του για το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ιταλία και τόνισε ότι όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να εντοπίζονται οι οπαδοί, όταν ένα ρατσιστικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα και να αποβάλλονται από τα γήπεδα.

Ο πρόεδρος της FIFA ξεκαθάρισε πως ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται στην Ιταλία και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αυτό για το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η διακοπή του παιχνιδιού ήταν μια πολύ σωστή κίνηση και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν μια καθόλου εύκολη κίνηση. Ο ρατσισμός συνδέεται με την εκπαίδευση και όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα. Το σοβαρό αυτό ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται στην Ιταλία και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Πρέπει να ταυτοποιήσουμε όσους είναι υπεύθυνοι για τα ρατσιστικά φαινόμενα και να τους «πετάξουμε» έξω από τα γήπεδα. Χρειαζόμαστε όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Αγγλία, ένα αυστηρό ποινικό πλαίσιο. Δεν πρέπει να είμαστε φοβισμένοι να καταδικάσουμε τους ρατσιστές, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα άμεσα».

Πέρα από τον Ινφαντίνο για το ρατσισμό πήρε θέση και ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν άκουσε τα ρατσιστικού περιεχομένου συνθήματα παρά μόνο ο Ντάλμπερτ. Εάν κάποιος ανόητος είπε κάτι για να τον προσβάλλει, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. το ζήτημα αυτό είναι σοβαρό, συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα και μας αφορά όλους. Πρέπει να καταδικάσουμε αυτό το φαινόμενο αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ατομικά με το να μετράμε καθέναν, τον οποίο έχει πρόθεση να προσβάλλει κάποιον ποδοσφαιριστή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ