Γερμανία-Αργεντινή 2-2

Γερμανία-Αργεντινή 2-2

Οι αλλαγές του Σκαλόνι στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση της Αργεντινής, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 22' από τη Γερμανία στο Ντόρτμουντ, κατάφερε με τους Αλάριο και Οκάμπος να πάρει την ισοπαλία με 2-2 στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης.

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων μετά τον τελικό του Μουντιάλ του 2014, Γερμανία και Αργεντινή ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στο Ντόρτμουντ.

Οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν από ένα ημίχρονο, με τα «πάντσερ» να είναι πολύ καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και να σκοράρουν δύο φορές (Γκνάμπρι 16′, Χάβερτζ 22′), αλλά στο β’ μέρος η Αργεντινή έπαιξε πολύ καλύτερα, έκλεισε τους χώρους και πήρε τελικά την ισοπαλία με 2-2.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη. Ωστόσο, μετά το πέρας του πρώτου ημιχρόνου η Γερμανία βρήκε ρυθμό και όταν έγινε αυτό… δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Στο 15’ η ομάδα του Λεβ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Κλόστερμαν έβγαλε κάθετη πάσα για τον Μπραντ αλλά εκείνος δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Μαρκεσίν.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ! Ο Κλόστερμαν (και πάλι) έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκνάμπρι με πολύ δύσκολη προβολή νίκησε τρεις αντιπάλους του και έκανε το 1-0. Η Γερμανία συνέχισε στον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό, με την Αργεντινή να μην ξέρει πού… πατά και πού βρίσκεται.

Μετά από 6 λεπτά τα «πάντσερ» έκαναν και το 2-0, καθώς βρήκαν για μία ακόμη φορά ορθάνοιχτη την άμυνα της «αλμπισελέστε». Ο Γκνάμπρι ήρθε από δεξιά, έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή και ο Χάβερτζ ανενόχλητος από κοντά διαμόρφωσε το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος οι αλλαγές του Σκαλόνι, ο οποίος διάβασε πολύ σωστά το ματς στο δεύτερο 45λεπτο, βοήθησαν την Αργεντινή να κλείσει τους χώρους στο κέντρο και να μην επιτρέψει στη Γερμανία το transition παιχνίδι, χάρη στο οποίο έβγαλε… θανατηφόρες αντεπιθέσεις στο α’ ημίχρονο. Δύο από τις αλλαγές του Σκαλόνι έφεραν την ισοφάριση του σκορ.

Πιο συγκεκριμένα, στο 66′ ο Ακούνια έβγαλε εξαιρετική σέντρα ακριβείας και ο Αλάριο πήρε την κεφαλιά μειώνοντας σε 2-1 και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Γερμανούς, στο 85′ ήρθε η ισοφάριση. Ο Αλάριο, αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού, έκανε ατομική προσπάθεια, έδωσε στον Οκάμπος και εκείνος με τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς) διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Κλόστερμαν, Κοχ, Σούλε, Χάλστενμπεργκ, Κίμιχ, Τζαν, Γκνάμπρι, Χάβερτς, Μπραντ, Βάλντσμιντ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρκεσίν, Φοϊτ, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο, Περέιρα, Παρέδες, Ντε Πάουλ, Κορέα, Μαρτίνες, Ντιμπάλα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ