Νέος πρόεδρος της Λιβερίας ο Ζορζ Γουέα

Νέος πρόεδρος της Λιβερίας ο Ζορζ Γουέα

Νέος πρόεδρος της Λιβερίας είναι ο Ζορζ Γουεά, καθώς επικράτησε στο δεύτερο γύρο των εκλογών στην αφρικανική χώρα, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους σε 12 από τις 15 περιφέρειες έναντι του αντιπάλου του.

Μεγάλο θριαμβευτή τον Ζορζ Γουεά ανέδειξε ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Λιβερία! O 51χρονος παλαίμαχος επιθετικός επικράτησε έναντι του αντιπάλου του, Τζόζεφ Μπουακάτι (ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης), συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους σε 12 από τις 15 περιφέρειες.

«Με βαθιά συναισθήματα θέλω να ευχαριστήσω εσένα, λαέ της Λιβερίας, που με τίμησες με την ψήφο σου σήμερα. Είναι μία μεγάλη ελπίδα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γουεά, ο 25ος -πλέον- πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Στον πρώτο γύρο, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, ο Γουεά συγκέντρωσε το 38,4% των ψήφων (πλειοψηφία σε 11 από τις 15 επαρχίες), ενώ ο Μποακάι έλαβε το 28,8% των ψήφων, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις τον έδιναν ως νικητή. Στην ψηφοφορία λέγεται πως ψήφισαν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Λιβεριανοί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο 51χρονος Γουεά (αγωνίστηκε σε Μονακό, Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ και έγινε το 1995 ο πρώτος μη Ευρωπαίος που κερδίζει την Χρυσή Μπάλα) είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος της Λιβερίας το 2005 και το 2011.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ