Σολδάνο: «Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος σκόρερ, αλλά κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους»

Σολδάνο: «Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος σκόρερ, αλλά κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους»

Ο Φράνκο Σολδάνο μίλησε για όλους και για όλα στην Αργεντινή. Από την Μπόκα Τζούνιορς και τον Ολυμπιακό, μέχρι την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και το ευτύχημα του να είναι γιατρός ο πατέρας του.

Ο Φράνκο Σολδάνο αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Μπόκα Τζούνιορς και κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στην Αργεντινή τη φετινή σεζόν κυριολεκτικά στο νήμα από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Αργεντινός επιθετικός που έπαιξε για έξι μήνες στους ερυθρόλευκους την περασμένη σεζόν είναι «παίκτης συνόλου», όπως ανέφερε σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Αργεντινή, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Ο δανεισμός του λήγει και η Μπόκα πρέπει να αποφασίσει αν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ ή θα τον στείλει πίσω στον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να λέει ότι δεν τον απασχολεί το συμβόλαιο του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνει στην Αργεντινή και την Μπόκα, είτε με δανεισμό και πάλι από τον Ολυμπιακό ή με κανονική μεταγραφή.

Ο Σολδάνο παραχώρησε συνέντευξη τόσο σε ραδιόφωνο της Αργεντινής, αλλά και σε ιστοσελίδα κι αναφέρθηκε πρώτα από όλα στην εξάπλωση του κορωνοϊό και το πως το ζει ο ίδιος από μέσα, διότι ο πατέρας του είναι γιατρός. Ακόμα ο Αργεντινός στράικερ μίλησε για τις οδηγίες ασφαλείας τις οποίες ακολουθεί κατά γράμμα, ενώ στάθηκε στον πατέρα του και όσα προσφέρει.

Ακόμα ο Σολδάνο μίλησε για την περιπέτεια που είχε στην Μπόκα, τις απαιτήσεις που είναι υψηλές και φυσικά την εμπειρία της κατάκτησης του τίτλου. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στάθηκε στην αμφισβήτηση που δέχτηκε, ενώ δεν γινόταν να μην κάνει αναφορά στο Μπομπονέρα και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για τον κορωνοϊό: «Αυτό που ζούμε είναι παράξενο και νέο για όλους. Επηρεάζει όλες τις κοινωνικές τάξεις και φυλές, καμία δεν μπορεί να ξεφύγει. Προτεραιότητα είναι η υγεία πάνω απ’ όλα, αλλά η αλλαγή στην οικονομία είναι επίσης πραγματικότητα.

Είναι κάτι που επηρεάζει όλους. Διάβασα ότι η μητέρα του Γκουαρντιόλα πέθανε. Επηρεάζει όλους μας στον τομέα της υγείας, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, είναι πραγματικότητα. Για μένα σήμερα οι προτεραιότητες είναι σαφείς, η υγεία είναι πάνω από τα πάντα και μετά έρχεται το υπόλοιπο».

Για την ενημέρωση του αυτό το διάστημα: «Η τηλεόραση πολλές φορές μεταδίδει λανθασμένες πληροφορίες. Ο παππούς μου ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά από την τηλεόραση αισθάνεται άσχημα ψυχολογικά. Αντί να ενημερώνεται, νιώθει φόβο».

Για τον γιατρό πατέρα του: «Ο πατέρας μου είναι γιατρός, σε οικογενειακό επίπεδο το ζούμε πολύ στενά. Στο σπίτι μας έχουμε ένα μπάνιο που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εκείνον. Όταν επιστρέφει από τη δουλειά κάνει μπάνιο και απολυμαίνεται με αλκοόλ, πριν έρθει σε επαφή μαζί μας».

Για το διάστημα που αγωνίστηκε στην Μπόκα: «H ομάδα με βοήθησε πολύ. Το προπονητικό τιμ αλλά και η διοίκηση μου έδειξαν εμπιστοσύνη και κέρδισα σε αυτοπεποίθηση. Κάναμε μια απίθανη κούρσα και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.».

Για τις απαιτήσεις στην Μπόκα: «H Μπόκα είναι ιδιαίτερος σύλλογος με μεγάλες απαιτήσεις. Στην προπόνηση στέλνεις την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και γίνεται γνωστό παντού».

Για το Μπομπονέρα: «Κατάγομαι από το Σαντσάλες του Σάντα Φε, όπου μένουν 22 χιλιάδες κάτοικοι. Για να καταλάβουν το μέγεθος, τους εξηγώ πως αγωνίζομαι μπροστά σε 50 χιλιάδες θεατές στο Μπομπονέρα, σχεδόν δύο φορές η πόλη μου!»

Για το στιλ παιχνιδιού του: «Δεν ήμουν ποτέ ένας μεγάλος σκόρερ, χαρακτηρίζομαι από άλλες αρετές και αναζητώ ισορροπία στο παιχνίδι μου. Παίζω για αυτό που μου ζητάει ο προπονητής και θέλω οι συμπαίκτες μου να νιώθουν άνετα. Προσπαθώ να είμαι υποστηρικτικός στο σύνολο, διότι αυτός ο σύλλογος απαιτεί πολλά περισσότερα απ’ το να σκοράρεις».

Για το πρωτάθλημα και την αμφισβήτηση: «Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, δεν το έχασε η Ρίβερ. Τα πήγαμε σπουδαία εκτός έδρας και δεχτήκαμε λίγα γκολ. Το πρωτάθλημα ήταν ξεκάθαρα δική μας υπόθεση».

Για το συμβόλαιο του και αν η Μπόκα θα τον κρατήσει: «Δεν με απασχολεί το συμβόλαιο μου αυτή τη στιγμή. Αν είσαι υγιής, μπορείς να πάρεις αποφάσεις. Θα δούμε τι θα γίνει. Το μέλλον είναι πιο κοντά αν προσέχεις τον εαυτό σου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα ήταν ένα όνειρο να συνεχίσω στη Μπόκα. Κάθε φορά που προπονούμαι και παίζω με αυτή τη φανέλα, το κάνω με τεράστια ικανοποίηση, αλλά και με μεγάλη ευθύνη. Αυτή τη στιγμή πάντως, η προτεραιότητα είναι η υγεία και όλα όσα συμβαίνουν» είπε.

Αναφερόμενος στην αντιδράσεις των ερυθρόλευκων όταν έγινε γνωστό ότι θα παίξει στη Μπόκα: «Στην Ελλάδα όλοι τρελάθηκαν όταν τους είπα ότι πάω στη Μπόκα. Μου ζητούσαν να δώσω χαιρετίσματα στον Ρικέλμε και τον Παλέρμο, να πάρω φανέλες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ