Ο νέος Τζιοβάνι που θέλει να ξεπεράσει τον παλιό Τζιοβάνι! (vid)

Ο νέος Τζιοβάνι που θέλει να ξεπεράσει τον παλιό Τζιοβάνι! (vid)

To 2002 ένας Βραζιλιάνος βάφτισε τον γιο του με το όνομα του θρύλου του Ολυμπιακού! Μετά από 18 χρόνια, εκείνος ο νεαρός είναι έτοιμος είναι έτοιμος να βαδίσει στα χνάρια του συνονόματου του!

Ο Τζιοβάνι ήταν ένας επιθετικός ο οποίος λατρεύτηκε για την τέχνη του στον Ολυμπιακό, αλλά και στη Μπαρτσελόνα και στην πατρίδα του τη Βραζιλία. Αμέτρητοι συμπατριώτες του παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι τον Τζιοβάνι να μαγεύει τη μπάλα με τη φανέλα της «σελεσάο» και κάποιοι θέλησαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους, ονομάζοντας τα αγόρια τους με το ίδιο όνομα.

Όμως, ένας νεαρός Βραζιλιάνος εκτός από το όνομα, κληρονόμησε και τη χάρη του πραγματικού Τζιοβάνι. Πρόκειται για τον Τζιοβάνι Μάνσον Ριμπέιρο, ο οποίος γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2002, στην επαρχία Μπαουρού του Σάο Πάολο.

Όπως εξηγήσαμε προηγουμένως, το όνομα Τζιοβάνι το πήρε από τον θρύλο του Ολυμπιακού, τον οποίο λατρεύει ο πατέρας του! Αλλά, σίγουρα ο ευτυχής πατέρας δεν φανταζόταν ότι ο γιος του θα εξελισσόταν σε ένα αστέρα της μπάλας!

Ο νεαρός Τζιοβάνι αναδείχτηκε από τα τμήματα υποδομής της Σάντος και χρίστηκε διεθνής με τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια της «σελεσάο». Το επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Σάντος έληγε το φετινό καλοκαίρι, όμως ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ Μαρκ Όφερμαρς τον έπεισε να μην ανανεώσει και να περιμένει τη λήξη του, ώστε να μετακομίσει στο Άμστερνταμ.

Η Σάντος αντέδρασε και θεώρησε ότι ο παίκτης έπρεπε να μείνει στη Βραζιλία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας πήρε το μέρος της και μαζί προσέφυγαν στη FIFA. Δεν δικαιώθηκαν, αφού η Παγκόσμια Συνομοσπονδία έκρινε ότι ο Τζιοβάνι ως ενήλικος μπορούσε να υπογράψει στον Άγιαξ…

Με μία από τις πιο ένδοξες φανέλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Τζιοβάνι ελπίζει να γράψει ιστορία και να ξεπεράσει το ίνδαλμα του πατέρα του. Αγωνίζεται σε παρόμοιο χώρο, ως εξτρέμ και ως επιτελικός χαφ, αν και υστερεί σε σωματικά προσόντα, αφού είναι μόλις 1,76μ. και ζυγίζει 60 κιλά. Τα υπόλοιπα, ο Τζιοβάνι θα χρειαστεί να τα δείξει στον αγωνιστικό χώρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ