Επιστολή στην UEFA : Ο Ολυμπιακός ξεμπρόστιασε την ΕΠΟ για το φιάσκο με τον τελικό του Κυπέλλου

Επιστολή στην UEFA : Ο Ολυμπιακός ξεμπρόστιασε την ΕΠΟ για το φιάσκο με τον τελικό του Κυπέλλου

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή και εξέθεσε στην UEFA τις φαιδρότητες της ΕΠΟ με τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι παλινωδίες της ΕΠΟ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Με το ελληνικό ποδόσφαιρο να πληγώνεται διαρκώς από τις αποφάσεις και τις πρακτικές της. Η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος επ’ αόριστο, είναι το τελευταία παράσημο φαιδρότητας για μια Ομοσπονδία, που διαρκώς αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία διάθεση να βοηθήσει στην ανάπτυξη του σπορ στη χώρα. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως επενδύει στον ποδοσφαιρικό σκοταδισμό και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντητη την άκρως επιθετική και αλλοπρόσαλλη απόφαση της ΕΠΟ. Μετά την επίσημη διαρροή του, αναφορικά με την απαξίωση του θεσμού του Κυπέλλου, απέστειλε και σχετική επιστολή την UEFA, με την οποία εξηγεί όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τους πρωτοφανείς χειρισμούς της στον ιστορικότερο θεσμό της χώρας. Ενημέρωσε την UEFA για τις πρόσφατες εξελίξεις , καθώς από την Κυριακή και προκειμένου να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία είχε αποστείλει επιστολή στην ΕΠΟ μετά τις διαρροές πως η Αστυνομία θα ζητούσε αλλαγή της έδρας, γνωστοποιώντας ότι συναινεί να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ, παρά τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη του Κυπέλλου.

Επειδή η επιστολή έμεινε αναπάντητη, χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε νέα επιστολή στην ΕΠΟ, δηλώντας αφενός ότι συναινεί στη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ και αφετέρου ότι αντιτίθεται σε όποια μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ενημερώθηκε αρχικώς από τον Τύπο και εν συνεχεία από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την αναβολή του τελικού, χωρίς ουδέποτε να ρωτηθεί και χωρίς ποτέ να της κοινοποιηθεί η αιτία της αναβολής. Ο Ολυμπιακός  ζήτησε την παρέμβαση της UEFA γιατί είναι σαφές πως είναι εντελώς ακατανόητη αυτή η απόφαση της Ομοσπονδίας, για μία σειρά από λόγους…

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

  1. Το πρωτάθλημα της Super League ολοκληρώθηκε νωρίτερα, στις 19/7 προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 26/7.
  2. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν στις 30/6. Και συμφώνησαν με τους παίκτες να παραταθούν έως τα τέλη Ιουλίου, καθώς τότε θα ολοκλήρωναν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, αφού ο τελικός είχε προγραμματιστεί για τις 26/7 και οι ομάδες πρέπει να δηλωθούν μέχρι 3/8 στην UEFA.
  3. Στις 3 Αυγούστου ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος και για εισερχόμενες και για εξερχόμενες μεταγραφές. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν διεξαχθεί τέλη Αυγούστου ο τελικός, τότε θα έχει αλλοιωθεί η διοργάνωση καθώς θα είναι τελείως διαφορετικά τα ρόστερ.
  4. Είναι ένας αγώνας ο οποίος θα έπρεπε να κλείνει τη σεζόν και όχι να την ανοίγει, γιατί είναι η πιο σημαντική διοργάνωση της ΕΠΟ. Αντιθέτως, θα μετατραπεί σε ματς προετοιμασία, ανοίγοντας τη σεζόν.

Επιπλέον είναι και οικονομικά ακατανόητη αυτή η απόφαση, γιατί δημιουργεί τεράστια ζητήματα στις συμβάσεις χορηγίας τόσο των ομάδων, όσο και της ομοσπονδίας, που ούτως ή άλλως είχαν ανασταλεί και παραταθεί λόγω του Covid-19. Ζητήματα δημιουργούνται και στην καταβολή των όσων  δικαιούνται οι ομάδες από το Κύπελλο, καθώς αν δεν ολοκληρωθεί, δεν διανέμονται.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί το τι θα κληθεί να πληρώσει η Ομοσπονδία από τη μη εκπλήρωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί ενόψει του τελικού στις 26/7, είτε για διαφημιστικές πινακίδες, είτε για άλλες συμφωνίες, τότε καταλαβαίνει κανείς την τεράστια ζημία που δημιουργεί μία τόσο ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναβολής διεξαγωγής του τελικού.

Kαι τέλος υπάρχει και η ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του τελικού, της COSMOTE TV, που αντιτίθεται στην αναβολή του ματς και αναφέρει πως αν ο αγώνας δεν διεξαχθει στις 26/7 θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Και ο Ολυμπιακός ήδη εξετάζει τις νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει εναντίον όσων προκάλεσαν όλα τα ανωτέρω προβλήματα εφόσον δεν διεξήχθη ο τελικός στις 26/7.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ