Σοκαριστική αποκάλυψη Καραπαπά: «Και γιατί δεν παραιτείται ο Γραμμένος αφού δέχεται πιέσεις;»

Σοκαριστική αποκάλυψη Καραπαπά: «Και γιατί δεν παραιτείται ο Γραμμένος αφού δέχεται πιέσεις;»

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε τη σοκαριστική απάντηση του Γραμμένου, στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» να ορίσει εγκαίρως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προέβη ο Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 94,6». Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μετέφερε στον αέρα την απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, στο αίτημα να διεξαχθεί στην ώρα του ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο Καραπαπάς, ο Γραμμένος απάντησε στους «ερυθρόλευκους» ότι δεν μπορεί να ορίσει το παιχνίδι επειδή δέχεται πιέσεις! Ποιοι πιέζουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ώστε να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού; Το οποίο εάν μεταφερθεί για τα τέλη Αυγούστου, θα ζημιώσει οικονομικά την Ομοσπονδία σε μία περίοδο που… κυνηγά το ευρώ με το… τουφέκι;

Η αποκάλυψη του Κώστα Καραπαπά έχει μεγάλη αξία. Και ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει την υποχρέωση να αποκαλύψει ποιος τον πιέζει, για να μην μεταχειριστούμε πιο «βαρύ» ρήμα. Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του Κώστα Καραπαπά:

«Ο Ολυμπιακός επικοινωνεί επίσημα με τον κ. Γραμμένο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον άνθρωπο που ηγείται του ελληνικού ποδοσφαίρου, και του λέει με απλά λόγια: Κύριε Γραμμένε εδώ όλος ο κόσμος σάς λέει να ορίσετε τον τελικό, γιατί δεν τον ορίζετε; Και ο κύριος Γραμμένος απαντάει στον Ολυμπιακό επισήμως ότι «εγώ πιστεύω ότι έχετε απόλυτο δίκιο αλλά δεν μπορώ να τον ορίσω γιατί δέχομαι πιέσεις».

Ας βγει ο κύριος Γραμμένος να μας πει από ποιον δέχεται πιέσεις, ποιος είναι αυτός που είναι πιο σημαντικός από τους ποδοσφαιριστές και το επίσημο όργανό τους, από τη FIFA και την UEFA. Και έγγραφο στείλαμε και είπαμε παίζουμε και την Τρίτη και την Τετάρτη, στο γήπεδό της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, όποτε θέλετε.

Απλά να γίνει ο τελικός σε μία λογική χρονική σειρά. Να μη διαλύσουμε τα πάντα, να μην πάμε να παίξουμε 30 Αυγούστου. Γιατί αν πάμε να παίξουμε 30 Αυγούστου, γιατί να μην παίξουμε και 30 Νοεμβρίου; Δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά. Ούτως ή άλλως με άλλο ρόστερ θα είναι. Ο Ολυμπιακός ακούει αυτά που λέει η ΕΠΟ. Διότι η ΕΠΟ διαρρέει ότι θα γίνει 30 του μήνα ο τελικός».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καραπαπά στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για την αναβολή του τελικού, τα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της αναβολής: «Περιμένουμε να μάθουμε αν θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη ο τελικός, όπως όλοι οι λογικοί άνθρωποι περιμένουν. Κανονικά περιμέναμε να γίνει την Κυριακή βέβαια, αλλά ήδη ξεπεράστηκε αυτό το όριο. Υπάρχει μια ομίχλη γύρω από την υπόθεση, τις προθέσεις των ανθρώπων και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί, για αυτό ήθελα να μιλήσω. Έχω την εντύπωση, αλλά και τη βεβαιότητα πλέον, ότι από την αρχή κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει ο τελικός ή ήθελαν να τον βάλουν σε άλλη ημερομηνία, να τον μεταθέσουν και να τον τορπιλίσουν, όπως και έκαναν. Πλέον μιλάμε για την απόλυτη παρωδία και την απόλυτη ξεφτίλα για το ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει συμβεί αυτό σε τελικό. Δεν το πιστεύω και δεν το θυμάμαι. Ούτε το έχω συναντήσει ξανά όσο ασχολούμαι».

Γιατί δεν προτιμήθηκε εξαρχής το ΟΑΚΑ: «Άλλαξε η προκήρυξη σχετικά με το ΟΑΚΑ, για να μην γίνεται ο τελικός στην έδρα ενός εκ των αντιπάλων. Η ΕΠΟ το άλλαξε, δεν το άλλαξα εγώ. Το πιο παράλογο είναι ότι ορίστηκε η Ριζούπολη.

Έχει σοβαρότατα προβλήματα σαν εγκατάσταση, είναι γήπεδο Β’ Εθνικής. Προέκυψαν θέματα στη συνέχεια, σοβαρά ζητήματα ασφαλείας κι ας κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν.Και ας λένε κάποιοι θεατρικά ότι δεν το καταλαβαίνουν. Δεν είναι το θέμα ο κόσμος και το ότι δεν θα υπάρχει εντός του γηπέδου. Ότι δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να φυλάξει 300 άτομα στο γήπεδο. Το θέμα είναι πως θα φτάσουν οι αποστολές στο γήπεδο, μην γίνει αιματοχυσία εκτός. Δεν έπρεπε να οριστεί στη δεύτερη έδρα της ΑΕΚ. Όπως λέμε για το ΟΑΚΑ που είναι η πρώτη, είναι δεύτερη η Ριζούπολη.

Για να καταλάβετε, οι άνθρωποι δεν έκαναν καν έλεγχο και το ομολόγησαν επίσημα, για τον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις. Δεν το έλεγξαν. Μπορεί να μην είχε καθίσματα στα αποδυτήρια».

Για το αν η κόρη του Παναγιώτη Δημητρίου έκανε το έλεγχο στη Ριζούπολη: «Η κόρη του Δημητρίου έκανε τον έλεγχο και ο πατέρας της τον ανέβαλε. Είναι κωμικά αυτά. Δεν τον κάνει η οικογένεια Δημητρίου τον τελικό, αλλά η ΕΠΟ. Αυτά δεν γίνονται στην Ουγκάντα που λέμε και την προσβάλλουμε , αλλά πουθενά στον κόσμο.

Αλλά ας αφήσουμε ότι είναι έδρα της ΑΕΚ. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Παίζουμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια αν ήταν έτοιμη. Το θέμα είναι ότι βάζουν ένα γήπεδο Β’ Εθνικής, για ποιο λόγο; Τόσα γήπεδα πρώτης Εθνικής υπάρχουν. Αν είναι να το κάνεις στον αστικό ιστό, κάντο στο Περιστέρι ή στη Νέα Σμύρνη, υπάρχουν και άλλα γήπεδα. Γιατί να γίνει σε γήπεδο Β’ Εθνικής;

Ξεκίνησε λογικά ο Ολυμπιακός θόρυβο, εμφανίζεται η Περιφέρεια για να κάνει έλεγχο στη Ριζούπολη γιατί κατάλαβαν όλοι ότι δεν είναι κατάλληλο το γήπεδο και ξαφνικά μπήκε λουκέτο στο γήπεδο και πάνε διακοπές οι υπάλληλοι. Όλως τυχαίως. Γιατί αφού λένε ότι ήταν έτοιμο το γήπεδο; Μόνο ότι μπορεί να γίνει τελικός Champions League δεν ακούσαμε.

Εν πάσει περιπτώσει, συνεχίστηκε το φιάσκο. Εμφανίζεται η Επιτροπή Διοργανώσεων και ο γνωστός κύριος Δημητρίου, ο οποίος νομίζει ότι κάνει καλό στο ποδόσφαιρο, για να αναβάλει τον τελικό επειδή νομίζει έτσι κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Να διπλώσει η σεζόν, να μην ξεκουραστούν ποτέ οι παίκτες. Εμείς δηλώσαμε στην ΑΕΚ και στην ΕΠΟ ότι δεν έχουμε θέμα να γίνει τώρα στο ΟΑΚΑ, επίσημα είπε ο ΠΣΑΠ ότι δεν γίνεται να παιχτεί το ματς στο τέλος Αυγούστου επειδή δεν είναι ρομπότ οι παίκτες, βγήκε επίσημα και η Cosmote και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται έλεγαν να γίνει άμεσα ο τελικός.

Επειδή η ΕΠΟ δεν αντιδρά, εμείς στείλαμε επιστολή στη FIFA και στην UEFA και τους ρωτάμε αν βρίσκουν λογικό όλο αυτό το πράγμα. Που αλλού να πάμε; Είναι δυνατόν να συμβαίνει; Έχει γίνει σε άλλο ευρωπαϊκό τελικό κάτι παρόμοιο; Οι άνθρωποι της UEFA είπαν να γίνει έως 3 Αυγούστου ο τελικός, που τελειώνει η προθεσμία για να δηλωθούν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η UEFA, η FIFA και οι πάντες λένε να γίνει ο αγώνας στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Επικοινωνήσαμε με τον Γραμμένο, που ηγείται του ελληνικού ποδοσφαίρου και του λέμε ότι όλοι συναινούν να γίνει τώρα ο τελικός. Γιατί δεν τον ορίζετε; Μας απαντάει ο κύριος Γραμμένος: πιστεύω πως έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δεν μπορώ να τον ορίσω επειδή δέχομαι πιέσεις. Να βγει ο κύριος Γραμμένος και να μας πει, από ποιον δέχεται πιέσεις ποιος είναι αυτός που είναι πιο σημαντικός από τους ποδοσφαιριστές και το επίσημο όργανό τους, από τη FIFA και την UEFA, από την άποψη του ίδιου του κυρίου Γραμμένου, αν αυτή έχει από τις Αρχές; Στείλαμε επίσημο έγγραφο και είπαμε ότι παίζουμε ΟΑΚΑ και Τρίτη και Τετάρτη και όπου θέλουν, αρκεί να γίνει ο τελικός, αλλά να γίνουν όλα με μια λογική χρονική σειρά. Ώστε να μην διαλύσουμε τα πάντα, διότι αν είναι να παίξουμε 30 Αυγούστου, γιατί να μην παίξουμε και 30 Νοεμβρίου;  Ποια η διαφορά; Ούτως ή άλλως θα είναι άλλα τα ρόστερ».

Για το πότε πιστεύει ο Ολυμπιακός ότι θα οριστεί ο τελικός: «Ο Ολυμπιακός ακούει αυτά που λέει και διαρρέει η ΕΠΟ. Γιατί η ΕΠΟ διαρρέει σε αυτούς που τα γράφουν. Υπάρχει κι η Εθνική στις 3 Σεπτεμβρίου και οι φωστήρες της ΕΠΟ δεν το έχουν βάλει αυτό στο τραπέζι. Πως θα γίνει; Θα εξαιρεθούν οι παίκτες που έχουν φύγει, που έληξαν τα συμβόλαια τους αυτοί που έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες, οπότε δηλαδή θα παίξουμε με άλλα ρόστερ. Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να τα φτιάξει αυτά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μας πει από ποιους πιέζεται ο κ. Γραμμένος. Γιατί δεν παραιτείται ο κύριος Γραμμένος; Να μας πει ποιος τον πιέζει. Άμα πιέζεται, αν δεν μπορεί, να φύγει. Και να μας πει.Έτσι κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος ηγείται του ποδοσφαίρου.

Ξέρω ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά υπάρχει σιωπή γενικά για τον Ολυμπιακό. Σε πιο παλιούς τελικούς θυμάμαι τον κύριο Κοντονή να αναβάλει τελικούς, να βάζει επόπτες, να βάζει τον Ολυμπιακό να παίξει έναν μήνα μετά και εν τέλει να μην μπορεί να παίξει. Το κατάφερε, αλλά δεν θα γίνει δεύτερη φορά το ίδιο έγκλημα. Τώρα δεν ακούμε κανέναν. Ακούσαμε τον κ. Γεραπετρίτη να είναι λαλίστατος όταν ήταν να σώσει τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα δεν τον ακούμε πουθενά. Είναι ωραίο αυτό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει μπει από την Κυβέρνηση σαν τοποτηρητής του ποδοσφαίρου. Πού είναι τώρα; Πόσο θα πάει αυτή η ξεφτίλα;

Η κυρία Δημητρίου ήλεγξε το γήπεδο και μετά ο μπαμπάς της ανέβαλλε τον τελικό. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό; Ακόμα και ο πιο τυφλωμένος οπαδός ομάδας άλλης καταλαβαίνει τι γίνεται. Είναι απλό».

Για ποιο λόγο έκλεισε η Ριζούπολη, ενώ ο τελικός είναι στον αέρα; «Αν πήγαινε η Περιφέρεια στο γήπεδο θα το έκριναν παντελώς ακατάλληλο, γι’ αυτό το έκλεισαν. Είναι απλό. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Τους ήρθε ξαφνικά να πάνε διακοπές; Το έκλεισαν για να μην ελεγχθεί.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πλέον η Ριζούπολη, αφού δεν πρόκειται να γίνει εκεί ο τελικός. Είπαμε ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της ΑΕΚ. Ας παρακάμψουν αυτήν την… πρόβλεψη, που δεν είναι και έξυπνη κατά την άποψη μας, ας παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου μας, ώστε να τηρηθεί μια ποδοσφαιρική λογική. Να τελειώσει η σεζόν μέσα στη… σεζόν. Να μην διπλώσουν οι χρονιές.

Από του χρόνου όταν η Opap Arena είναι έτοιμη, το ΟΑΚΑ δεν θα είναι έδρα της ΑΕΚ. Θα είναι του Παναθηναϊκού μόνο κι αν φύγει κι ο Παναθηναϊκός για τη Λεωφόρο ή για άλλη έδρα και του το εύχομαι, το ΟΑΚΑ δεν θα είναι έδρα κανενός και θα είναι και πάλι Εθνικό Στάδιο. Σαν το Γουέμπλεϊ στην Αγγλία. Αλλά τώρα και δεν έχουμε πρόβλημα και δεν έχουμε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση».

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν δήλωσε εξαρχής ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει στο ΟΑΚΑ: «Από τη δεύτερη μέρα το δήλωσε. Πότε να το κάνει; Πριν ορίσουν το γήπεδο; Που να ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους.

Το σχέδιο είναι σαφές και είναι απλό, είναι να μην γίνει ο τελικός. Κάποιοι δεν αντέχουν να ξεφτιλιστούν δύο φορές σε μια βδομάδα και δεν θέλουν να παίξουν. Τι να λέμε τώρα; Ψέματα στον κόσμο; Ας πούμε την αλήθεια.

Ας μας πει κάποιος ποια λογική να λέει η UEFA έχετε δίκιο, ο Γραμμένος να λέει έχετε δίκιο, οι ποδοσφαιριστές να λένε μην κάνετε τους παίκτες ρεομπότ, η μια ομάδα να λέει δεν έχω πρόβλημα να γίνει το ματς στην έδρα του αντιπάλου. Η Αστυνομία να λέει ότι το ΟΑΚΑ μπορεί να αστυνομευθεί. Ποια η λογική να μην γίνει ο τελικός;».

Για την εκτίμηση του Ολυμπιακού για τις παραιτήσεις των δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων: «Ο Ολυμπιακός επειδή βλέπει μπροστά, βλέπει ότι κάποιοι ενεργοποίησαν ένα σχέδιο πίεσης ώστε να μην υπάρχει Επιτροπή Εφέσεων».

Για το τι θα γίνει με την αδυναμία συγκρότησης της Επιτροπής Εφέσεων και τις ποινές για την πολυϊδιοκτησία: «Τι θα γίνει μένει να το δούμε όλοι μαζί. Ελπίζω να μην είναι ένα ευρύτερο σχέδιο για να πληγεί μία ομάδα. Περιμένω να δω. Εμείς εδώ είμαστε και τα παρακολουθούμε όλα. Είμαστε πιο μπροστά από αυτούς που στήνουν αυτές τις πλοκές. Τους καταλαβαίνουμε, άλλωστε είναι και πολύ προβλέψιμοι. Δεν είναι και ιδιαιτέρως έξυπνοι».

Για τα περί επεισοδίου με τον Δημητρίου και τις εκατέρωθεν μηνύσεις: «Θα σας πω τι έγινε. Τηλεφώνησα στον κύριο Δημητρίου με τον αριθμό μου και το όνομά μου, όχι από απόκρυψη ή άλλο τηλέφωνο. Συστήθηκα και του είπα τι ακριβώς κάνετε; Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κύριος Δημητρίου μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος να ανήκει κάπου. Να εξυπηρετεί κάποιους. Έχεις δικαίωμα να ταΐζεις κάθε βράδυ τον Θωμά Μητρόπουλο. Εγώ το καταλαβαίνω. Ρωτάω, όμως. Γιατί το κάνετε αυτό στο ποδόσφαιρο; Κάνει κακό σε όλους αυτή η ξεφτίλα. Στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό… Γιατί φτάνετε σε αυτό το σημείο. Του λέω είναι ντροπή και ξεφτίλα.

Μου λέει ειρωνικά, είστε πολιτισμένος και δημοσιογράφος εσείς και του λέω, τι να το κάνω που είμαι πολιτισμένος, εσείς δεν καταλαβαίνετε από πολιτισμό, ούτε από ευγένεια, επιτροπές, συγκρότηση, ούτε τίποτα. Εσείς καταλαβαίνετε από αυτούς που έρχονταν σπίτια σας και σας ξεβρακώνανε, σας πνίγανε με τα κασκόλ και που σας απειλούν. Αυτό έγινε και η συνέχεια είναι απλή. Κλείσαμε τηλέφωνο, μετά πήρε τους προστάτες του ο κυριούλης αυτός, και του είπαν να κάνει μήνυση, έβαλε τα σάιτ τους τα γνωστά να γράψουν. Και έτσι μεταμορφώθηκε μία ωραία ιστορία. Όλοι αυτοί φάγανε τη μήνυσή τους και θα πάνε να το αποδείξουν στον Εισαγγελέα.

Γιατί λίγο μετά δέχθηκα τηλέφωνο από τον υπόκοσμό, από ανώνυμους. Για αυτό ζήτησα να ανοίξουν τα τηλέφωνα και σε λίγο θα ανοίξουν. Να ανοίξουν τα τηλέφωνα, να δούμε ποιος πήρε τον κύριο Δημητρίου, ποιον πήρε ο κύριος Δημητρίου και θα γελάσουμε. Να δούμε ποιος πήρε ο Δημητρίου, ποιοι πήραν μετά… Όχι πως θα πέσουμε από κανένα σύννεφο, γενικότερα όλοι. Έχουν τελειώσει τα σύννεφα για να πέσουμε».

Για τον σχεδιασμό που αλλάζει για τις ομάδες: «Όλα μπορούν να αλλάξουν, όλα είναι στον αέρα. Γιατί έχουμε να διαχειριστούμε την οικογένεια Δημητρίου, για το τι θέλει η κόρη και τι ο μπαμπάς. Πότε θα ορίσουν τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι ιστορική διοργάνωση το Κύπελλο, η μόνη που έχει η ΕΠΟ. Δεν θα έπρεπε να βγει ο κύριος Γραμμένος ώστε να εξηγήσει τι γίνεται; Να βγει ο άνθρωπος και να μας πει αυτό και αυτό. Για το τι λένε η FIFA ΚΑΙ UEFA. Τι λένε αυτοί οι άνθρωποι; Όλοι οι εμπλεκόμενοι να μας πουν τι έχει γίνει και τι λέει ο καθένας. Να γυρίσει ο κ. Χούμπελ από τις διακοπές του με τον κύριο Διακοφώτη και να μας πουν. Γιατί έχει πέσει πολλή πίεση».

Για την πρόταση της ΕΛΑΣ για ορισμό γηπέδου εκτός Αττικής: «Νομίζω ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε πέσει καν ως ιδέα πιο πριν, επειδή ήταν αποκλεισμένο λόγω της προκήρυξης. Για το ΟΑΚΑ δεν έχει θέμα η Αστυνομία. Να σταματήσουν να λένε για τα 300 άτομα ότι δεν μπορεί να τα φυλάξει η Αστυνομία. Το θέμα είναι πως θα φτάσουν οι αποστολές, τι θα γίνει μετά. Άλλωστε, βρέθηκαν άλλωστε μολότοφ κλπ. Εκεί είναι το πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ